Акти вандалізму над природними джерелами стають регулярними

Акти вандалізму над природними джерелами стають регулярними

Найбільше страждають найпопулярніші — джерело по вулиці Щорса на березі Случі та «Червона горобина», розташоване на протилежному боці річки, за Будинком офіцерів.
Газета «Звягель» вже порушувала цю тему, коли місцеві жителі поскаржилися, що територію навколо одного з цих джерел хтось облив соляркою. І це — не єдиний засіб в арсеналі вандалів. Хулігани трощать обладнані місця витоку води, затикають їх брудним ганчір’ям, викрадають труби, якими вода виходить на поверхню…
Хто і навіщо це робить? Дане питання, зважаючи на кількість випадків, певно, мало би вже зацікавити правоохоронців, природоохоронні органи, зрештою, місцеву владу. Зрозуміло, що біля кожного джерела патрульного не поставиш, але ж не нам навчати правоохоронців, як з’ясовувати обставини тієї чи іншої пригоди.
Цими днями під гарячу хуліганську руку знову потрапило джерело по вулиці Щорса, свого часу благоустроєне й окультурене для потреб громади. Труби, якою витікала з-під землі вода, там немає — вочевидь, її хтось вирвав. Натомість вода стікає пластиковою пляшкою, яку тимчасово приладнали місцеві, щоб хоч якось виправити ситуацію. За свідченнями очевидців, місце витоку води ще й було закорковане шматком килима…
І це в той час, коли вода у Новограді (звісно, у переносному сенсі) невдовзі стане із присмаком золота — місцевий Водоканал із 1 травня має намір підвищити сумарний тариф на водопостачання і водовідведення у 2,5 рази.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА