Під прицілом депутатів — тарифи на воду і перевезення

29-ТА СЕСІЯ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАВЕРШИЛА СВОЮ РОБОТУ
4 травня під головуванням міського голови Володимира Загривого відбулося друге пленарне засідання 29-ї сесії міської ради, участь у якому взяли 38 депутатів, керівники правоохоронних органів, лідери громадсько-політичних об’єднань міста, керівники виконавчих органів міської ради, представники місцевих ЗМІ, міської громади і трудових колективів та інші зацікавлені особи.
На початку засідання очільник міста за високі спортивні досягнення, встановлення нового рекорду України в чемпіонаті з важкої атлетики вручив почесну грамоту Новоград-Волинської міської ради та кубок міського голови вихованцю дитячо-юнацької спортивної школи, учню гімназії Олегу Ніколаєнку.
На порядок денний було винесено лише 2 питання, проте їх обговорення тривало близько трьох годин. Першочергово депутати розглянули питання про результати перевірки формування тарифу на водопостачання та водовідведення комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства». З узагальненим звітом перед присутніми виступив керівник робочої групи з питань перевірки порядку формування тарифу Василь Остапчук.
У результаті обговорення було прийнято рішення доручити міському голові розглянути питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності начальника Водоканалу Аллу Левицьку за недоліки в організаційній, кадровій і фінансово-господарській діяльності, порушення порядку інформування населення про наміри підищення тарифів на водопостачання та водовідведення.
Крім того, перший заступник міського голови Микола Усенко та постійні комісії міської ради мають розглянути підсумковий протокол робочої групи з перевірки формування складових тарифу та внести пропозиції щодо її висновків на розгляд другого пленарного засідання 30-ї сесії міської ради. Також Алла Петрівна має направити в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заяву та розрахункові матеріали про коригування тарифів у бік зменшення в частині внеску міської ради, спрямованої на погашення кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку. А до 16 червня, спільно з першим заступником міського голови, подати на розгляд міської ради інвестиційну програму розвитку підприємства на поточний рік та зміни до заходів із виконання програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства у місті на 2015-2020 роки.
Друге питання стосувалося тарифу на міські пасажирські перевезення. Перевірку щодо обгрунтованості розміру тарифу здійснювали 4 робочі групи, які представили результати своїх напрацювань перед депутатами та громадою. В результаті обговорення було ухвалено рішення, відповідно до якого заступнику міського голови Сергію Колотову, спільно з громадськими робочими групами, необхідно розглянути та узагальнити пропозиції щодо пасажирських перевезень у міському транспорті та внести відповідний проект рішення на друге пленарне засідання 30-ї сесії міської ради. Також вирішено направити на розгляд до Кабінету Міністрів України звернення щодо пільгових перевезень окремих категорій громадян.
За матеріалами міської ради