Звягельські борці побували у спортивному раю на Київщині

Звягельські борці побували у спортивному раю на Київщині

Ним небезпідставно можна назвати семитисячне селище Пісківка, що на Київщині, де зусиллями уродженця села, а нині бізнесмена Ігоря Луцкова, створено розвинену мережу спортивної інфраструктури. Два стадіони із трав’яним покриттям, третій — міні-стадіон зі штучним, школа боксу, гуртожиток для проживання дітей-спортсменів на час змагань, організовано роботу секцій вільної боротьби та художньої гімнастики — це далеко не повний перелік того, що діє в згаданому селі за підтримки мецената.
Власне, і всеукраїнський турнір, в якому взяли участь четверо спортсменів із Новограда-Волинського, проводився на призи І.Луцкова.
Двоє звягельчан стали переможцями. Іван Оксюк, провівши чотири поєдинки, виявився кращим у категорії 24 кг, а Кирило Скорик, вигравши фінал у місцевого спортсмена, — у категорії 26 кг.
Переможці і призери були нагороджені кубками, медалями й грамотами. До того ж, у пам’яті юних борців залишиться знайомство з Іриною Мерлені — олімпійською чемпіонкою (Афіни, 2004 р.), триразовою чемпіонкою світу, дворазовою чемпіонкою Європи, яка в якості почесного гостя відвідала змагання.
Олег БРЮХАНОВ