Хроніка 25/2015

ЗА ПОБИТТЯ СПІВМЕШКАНКИ — 200 ГОДИН ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ
У травні 2015 року Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою підтримано у суді державне обвинувачення, відносно мешканця м.Новоград-Волинський, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності) Кримінального кодексу України.
Так, у ході судового розгляду встановлено, що 23 та 24 березня 2015 року вказаний громадянин, перебуваючи в приміщенні квартири по вулиці Рибалка, м.Новоград-Волинський, на грунті особистих неприязних відносин, спричинив тілесні ушкодження його співмешканці.
Внаслідок неправомірних дій співмешканці заподіяно тілесні ушкодження, які належать до легких тілесних з короткочасним розладом здоров’я.
За результатами судового розгляду вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду обвинуваченій особі призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт та зобов’язано відшкодувати маральну шкоду.
М.ЗАВГОРОДНІЙ, прокурор Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури, юрист 2 класу

ОБІКРАВ «КОПІЙКУ» — ЗАПЛАТИТЬ 850 ГРИВЕНЬ ШТРАФУ
У травні 2015 року Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою підтримано у суді державне обвинувачення, відносно мешканця м.Новоград-Волинський, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 (Таємне викрадення чужого майна) Кримінального кодексу України.
Так, у ході судового розгляду встановлено, що 9 лютого 2015 року, о 14 годині, вказаний громадянин, перебуваючи по вулиці Гагаріна, вчинив крадіжку чужого майна з автомобіля «ВАЗ-2101», чим заподіяв власнику автомобіля матеріальної шкоди на загальну суму 1500 грн.
За результатами судового розгляду вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду обвинуваченій особі призначено покарання у вигляді 850 грн. штрафу та зобов’язано відшкодувати матеріальну шкоду.
М.ПРИЙМАК, прокурор Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури, юрист 2 класу

ЗАТРИМАЛИ ДОМУШНИКА
У с.Ярунь, допоки господарів не було вдома, злодій виніс із будинку комп’ютерну техніку. Міліціонери встановили особу крадія серед односельців та вилучили викрадене.
12 червня до Новоград-Волинського МВ УМВС звернувся 35-річний чоловік із заявою про крадіжку ноутбука та мобільного телефону. За словами чоловіка, сума завданого збитку становила більше 6 тисяч гривень.
Обставини події детально з’ясовували дільничні інспектори міліції. У результаті встановлено, що крадіжку вчинив 24-річний місцевий житель. Хлопець у скоєному зізнався. Йому загрожує накладення штрафних санкцій, громадські або виправні роботи, піврічний арешт або позбавлення волі строком до 3 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

НА КРАДЕНОМУ «БМВ» ДАЛЕКО НЕ ЗАЇХАВ — ЗАКІНЧИЛОСЯ ПАЛЬНЕ
У Бердичеві правоохоронці затримали чоловіка, який встиг викрасти автомобіль «БМВ» у той час, коли водій вийшов із машини. Це сталося 11 червня. За словами потерпілого, півгодини тому він зустрівся з чоловіком, який виявив бажання купити машину, і відправився з ним на тест-драйв. Через деякий час покупець скористався моментом, коли власник вийшов із салону, завів машину і швидко рушив із місця в напрямку виїзду з Бердичева.
У Агатівці Бердичівського району працівники ДАІ помітили розшукуваний «БМВ», який буксирував іншим автомобілем. На вимогу правоохоронців водії зупинилися. Виявилося, що в «БМВ» закінчилося пальне…
Шофер викраденої машини, 39-річний, раніше судимий житель Київської області, затриманий. За чинним законодавством автокрадію загрожує значний штраф, обмеження або позбавлення волі строком від 3 до 5 років.
Житомир.info

УБИВСТВО «ПО-СУСІДСЬКИ»
11 червня в одному з сіл Чуднівського району раптовий конфлікт між сусідами закінчився вбивством 42-річного чоловіка та ножовим пораненням його дружини. Тілесні ушкодження подружжю завдав 62-річний односельчанин.
Повідомлення про це надійшло в міліцію близько 20:00. Жінка повідомила, що півгодини тому сусід завдав їй і чоловікові ножові поранення. Події відбувалися в будинку подружжя.
Медики констатували у чоловіка проникаюче поранення черевної порожнини, яке стало смертельним. Жінка була госпіталізована в лікарню з порізом в області шиї.
«Підозрюваний свою провину визнав, проте пояснити мотиви своїх дій поки не може», — повідомляють правоохоронці.
Триває досудове розслідування. Затриманому може загрожувати тюремне ув’язнення на строк від 7 до 15 років.
Житомир.info

ІЗ ГРАНАТОЮ В КИШЕНІ
11 червня, близько 3 ранку, між двома покупцями цілодобового торговельного закладу раптово виник конфлікт. Суперечка продовжилась голосними погрозами та лайкою. Відтак працівники магазину викликали міліцію. До місця прибув патрульний наряд, інспектори якого зупинили протиправні дії. Водночас в одного з опонентів, 24-річного місцевого жителя, було виявлено та вилучено гранату, попередньо «РГД-5».
Всі обставини події з’ясовували прибулі працівники слідчо-оперативної групи Житомирського МВ УМВС та експерти-вибухотехніки. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.
Молодикові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області