Район електромереж інформує населення

ЯК РОЗРАХОВУВАТИСЯ ЗА ВИКОРИСТАНУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ
Якщо споживач має бажання сплачувати за своїми показами електролічильника, то для цього необхідно передавати до району електричних мереж покази лічильника електричної енергії на останній день місяця за телефоном колцентру: (0412) 40-21-50. Для жителів м.Новоград-Волинський — додатково тел.: 5-60-05.
У випадку, коли рахунок працівниками РЕМ вам не був доставлений, споживач може звернутися до району електричних мереж або в інформаційно-консультаційний пункт та повідомити фактичні покази лічильника, розрахуватися за використану електроенергію.
ЯК ПЕРЕДАТИ ПОКАЗИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
Для розрахунку за електроенергію за повний розрахунковий місяць можна надавати покази електролічильника на 01 число місяця. Це ви можете виконати наступним чином:
1. Зателефонувати за тел.: 5-60-05.
2. Звернутися за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Пушкіна, 9 (каса енергонагляду).
3. На офіційному сайті ПАТ «ЕК «Житомиробленерго»:
3.1. Перейдіть у пункт «Ваш рахунок». При формуванні запиту для отримання рахунку або довідки користуйтесь допомогою. Вкажіть район електромереж. Виклик рахунку або довідки можливий тільки при наборі вашого особового рахунку та прізвища таким чином, як вони зберігаються у відповідному районі електромереж. У полі «Прізвище» введення ім’я, по батькові або ініціалів зайве. Після вводу реквізитів активуйте поле «Запам’ятати» та натисніть «Отримати». Рахунок або довідка завантажуються на ваш комп’ютер у форматі PDF. Після виходу з перегляду, якщо до цього не було історії ваших особових рахунків, треба оновити сторінку виклику рахунку (довідки) або повторно її викликати — історія з’явиться. Ця процедура передбачена для того, щоб абсолютно точно ідентифікувати особовий рахунок абонента, який передає покази, та надати можливість без зайвого введення інформації отримувати з історії рахунки та довідки. Кількість рядків в історії відповідатиме кількості особових рахунків, якими володіє абонент на території Житомирської області у відповідних районах електромереж, та які успішно викликані.
3.2. При введенні показів, якщо вони не розраховані абонентом на перше число наступного місяця зі вказуванням цієї дати та є фактичними на дату зйому показів, здійснюється донарахування за дні, що залишилися по перше число наступного місяця за договірною величиною щомісячного споживання — показ, що передано, в рахунку збільшується на це донарахування.
3.3. Покази приймаються в період із 20 числа по останній день місяця.
ЯК ПЕРЕЙТИ НА РОЗРАХУНКИ ЗА СПОЖИТУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ЗА ТАРИФАМИ, ДИФЕРЕНЦІЙОВАНИМИ ЗА ПЕРІОДАМИ ЧАСУ, ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ТА ЮРИДИЧНИХ СПОЖИВАЧІВ
Споживач самостійно приймає рішення щодо доцільності переходу на розрахунки за тарифами, диференційованими за періодами часу, оплачує вартість приладу обліку відповідного типу та вартість робіт щодо його заміни (Правила користування електроенергією для населення ПКЕЕН, п.12), (Правила користування електроенергією ПКЕЕ п.3.6, 3.8, 3.16, 3.17, 3.21, 3.24, 3.25).
Програмування електронних лічильників на території здійснення ліцензійної діяльності здійснюється енергопостачальною компанією, оскільки на неї покладена відповідальність за правильність програмування лічильника та точність комерційних розрахунків за електроенергію в розрізі тарифних зон.
При виборі споживачем іншого тарифу, він звертається у відповідний РЕМ енергопостачальної компанії із заявою щодо переходу на розрахунки за спожиту електроенергію за тарифами, диференційованими за періодами часу, та проведенням заміни приладу обліку електроенергії.
Роботи з програмування лічильників проводяться службою обліку електроенергії ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» (м.Житомир, ІІІ пров.Селецький, 2а, тел.: (0412) 40-29-77) тільки після їх попередньої оплати.
Відповідно до затвердженого кошторису, з 01.06.2015 р. вартість послуг із програмування лічильників становить:

  • для однофазних лічильників — 260,64 грн.;

  • для трифазних лічильників — 422,98 грн.


Перевірка програмування лічильників:

  • для однофазних лічильників — 142,99 грн.,

  • для трифазних лічильників — 208,14 грн.


Орієнтовна вартість трифазного тарифного приладу обліку становить 2400 грн., однофазного — 1140 грн.
ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ СОБАК!
Останнім часом на працівників ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», які перевіряють покази електролічильників у приватних садибах громадян, почастішали напади собак. Зазвичай, це відбувається через те, що власники собак не надають серйозного значення шкоді, яку може заподіяти іншим людям їхня тварина.
Адміністрація ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» просить усіх власників собак тримати тварин надійно прив’язаними чи закритими у той час, коли до садиби приходять співробітники Товариства перевіряти показники електролічильника або виконувати інші виробничі (службові) обов’язки. Будь ласка, пам’ятайте, що ваш завжди лагідний собака може раптово стати агресивним і накинутися на беззахисну людину, яка заходить до вашого двору.
Адміністрація Товариства також нагадує, що власники, чиї собаки заподіяли шкоду здоров’ю чи майну працівника ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», несуть адміністративну, кримінальну та майнову відповідальність.
Згідно з нормами глави 82 «Цивільного Кодексу України», відшкодуванню підлягає майнова, та моральна (немайнова) шкода, заподіяна особі внаслідок неправомірних дій або бездіяльності інших осіб, що можуть полягати в агресивних та/або непередбачуваних діях собаки, якщо має місце причинний зв’язок між цією дією собаки і заподіяною нею шкодою. Розмір шкоди визначається у встановленому законодавством порядку. При цьому, якщо такий собака є службовим або бійцівської породи, то він, відповідно до ст.1187 ЦК, визнається «джерелом підвищеної небезпеки». А, отже, власник такої собаки нестиме відповідальність і за відсутності безпосередньо своєї вини. Кримінальний кодекс України передбачає кримінальну відповідальність за заподіяння різного ступеню тілесних ушкоджень (умисне або необережне). У такому випадку собака виступає знаряддям злочину, за допомогою якого здійснюється злочинний вплив на потерпілого.
Інформація РЕМ