Будьте обережні зі зброєю під час полювання!

Із 08.08.2015 р. на території Новоград-Волинського району розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Тому необхідно дотримуватися встановлених законодавством правил полювання, особистої безпеки та правил зберігання і використання мисливської вогнепальної зброї.
Умовою безпечного користування мисливською зброєю є чітке виконання правил користування нею та суворе дотримання правил безпеки поводження зі зброєю всіма мисливцями під час полювання. Мисливська зброя є предметом підвищеної небезпеки, і власник відповідає за її технічний стан.
Так, при користуванні зброєю категорично забороняється направляти зброю на людину чи домашніх тварин, навіть, якщо вона не заряджена, стріляти на шум, шарудіння, по невиразно видимій цілі. Полювання проводиться лише в умовах повної видимості (повністю розвидниться, розсіється туман, припиниться сильний дощ чи снігопад). Стрільбу мисливець має вести із особливою обережністю і попередньо переконавшись у тому, що в напрямку пострілу немає людей чи домашніх тварин.
За інформацією звертатися за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Івана Франка, За, каб. №41, тел.: 102, 5-22-25.

Ю.БОВСУНОВСЬКИЙ, т.в.о. начальника МВ, підполковник міліції