Триває сезон заготовок на зиму

На ринках міста ціни на городину у цей час досить доступні: помідори — 4,50-5 грн./кг (привозні) та 7-10 грн./кг — домашні, червоний перець — 9,50 грн./кг, капуста білокачанна — 6 грн./кг, цвітна — 12 грн./кг, кабачки — 8 грн./кг, баклажани — 7-8 грн./кг, огірки — 8,50 грн./кг, цибуля — 6 грн./кг, часник — 45 грн./кг, пучок зелені — 3-5 грн. Картопля — 4 грн./кг або 25 грн./відро, морква — 6-8 грн./кг, столові буряки — 5-7 грн./кг, квасоля — 5-6 грн./склянка.
У садах вродили груші — 7-10 грн./десяток, яблука — 5-7 грн./десяток, сливи — 50 грн./відро, виноград — 40 грн./відро.
Банани — 24 грн./кг, лимони — 55-65 грн./кг, апельсини — 30 грн./кг. Найбільша ягода — кавун — восени вже є безпечною і найдешевшою — 2,50 грн./кг, дині — 8-10 грн./кг, виноград — 18-36 грн./кг.
Нарешті, після дощиків, ми дочекалися краснюків — 150 грн./відро або 25 грн./5 шт.
Молоко — 9-10 грн./«півторачка», домашній сир — від 14 грн./шматочок, сметана збирана — 14-17 грн./півлітра. Домашні яйця — 23-25 грн./десяток, фермерські — 17,50-19,50 грн./десяток.
Свинина — 35-85 грн./кг, яловичина — 35-100 грн./кг, крільчатина — 90-100 грн./кг, курятина — 35-62 грн./кг. Домашня курка — 80-150 грн./тушка, гуска — 150-200 грн./тушка, індик — 200-280 грн./тушка.
Свіжа риба — 18-65 грн./кг, заморожена — 22-125 грн./кг, солена — 40-150 грн./кг, копчена — 38-135 грн./кг.
Цукор — 550 грн./50 кг, борошно — 270-330 грн./50 кг, олія на розлив — 22-24 грн./літр.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК