Звернення до виборців м.Новоград-Волинський та претендентів на обрання

Звернення до виборців м.Новоград-Волинський та претендентів на обрання

Шановні новоград-волинці! Відповідно до законодавчих повноважень, хочу в черговий раз звернутися до вас. Я вже неодноразово, з наближенням важливої для України, нашого міста і району виборчої кампанії до місцевих рад, мабуть, передчуваючи зростання градусу цього періоду, просив усіх учасників передвиборного процесу спокійно, зважено, толерантно, не порушуючи чинного законодавства, за своїм власним бажанням, політичними уподобаннями обов’язково брати участь у ньому. Бо це — наше сьогодення і майбутнє.
Але не так це є! В останні дні місто Новоград-Волинський стає «ще більш поганішим, злочиннішим, влада — бездарнішою» і таке інше, про що заявляють у своїх інтерв’ю, виступах деякі претенденти. І це ті, яких життя викидає з усіх-усюд, котрі звикли жити на інтригах, чорноті і на цьому стараються знову в’їхати до влади. Ще не висунуто жодного кандидата в депутати та на посаду міського голови, не сформовані дільничні виборчі комісії, а злий лепет «найкращих» із претендентів, їхня відчайдушна брехня розпочалися. Відомий всім Бісмарк дуже вдало примітив: «Ніколи так не брешуть, як після війни, після полювання і перед виборами».
Англійське прислів’я стверджує: «Якщо віслюк реве на тебе, то ти не реви на віслюка». А тому, вслід за даним зверненням, не хочеться, але прийдеться досить спокійно і толерантно розповідати про тих, хто дуже вже вболіває за міські справи, хто йде сьогодні «напролом», хто розпочав шантаж кадрів. Змушені також звернутися і до правоохоронних органів, до суду. Я розумію, що проти дурноти часто безсилі навіть боги. Але ж і терпіти цього неможливо. Так, були, є і завжди будуть проблеми, недопрацювання, негаразди. Бо це — гірке життя. Але, якщо брати в цілому, то ще раз заявляю, що за ці п’ять років у місті в грошовому виразі зроблено суттєво більше, як за всі 20 попередніх років незалежної України.
Шановні претенденти! Ще раз закликаю, висуваючись на ту чи іншу позицію в міській раді, перш за все, розповідати про те, хто такий, що зробив, що доброго зробиш для міської громади, яка конкретна програма дій на ці два роки (помісячно!) до наступних виборів.
Вимагаю чітко додержуватися вимог законодавства, етичних норм, відкинути злобу, злість, ненависть один до одного. Пам’ятайте, що і після виборів життя продовжиться, і місця під сонцем вистачить на всіх. Не плюйте в колодязь, із якого нам усім разом брати святу воду.
І не забудьте, що у випадку приходу до влади, прийдеться дуже напружено працювати, бо кожна обіцянка буде на особливому контролі і має бути виконана.
Звертаюсь особливо до міської еліти, керівників і спеціалістів усіх рівнів: п’ять років ми спокійно, без штучних збурень, без принижень результативно забезпечували громаду. Так має бути і надалі!
Шановні виборці! Потурбуймося сьогодні про завтрашній день, і він буде кращим, ніж вчора. Оберіть собі достойну, відповідальну і совісну владу.
З повагою В.ЗАГРИВИЙ, міський голова