Футбольні баталії жовтня

КОМАНДА НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОННОГО ВФСТ «КОЛОС» СТАЛА ПЕРЕМОЖЦЕМ ЛІТНІХ СІЛЬСЬКИХ ІГОР
У Житомирі на стадіоні «Спартак» було проведено фінальні Літні сільські спортивні ігри області 2015 року, що проходять під егідою Житомирської обласної федерації футболу, — повідомляє офіційний сайт федерації.
Після зональних змагань, у яких взяли участь 16 районних організацій ВФСТ «Колос» АПК України, 4 переможці своїх зон з’їхалися для визначення кращої команди товариства «Колос».
Суперниками по першому півфіналу стали команди Червоноармійської та Новоград-Волинської районних організацій. Червоноармійці ще в першому таймі вийшли вперед і, контролюючи гру, вели її до перемоги. Проте, на останніх хвилинах новоградці зуміли зрівняти рахунок, перевівши матч у серію післяматчевих пенальті. Як часто трапляється в подібних випадках, психологічна перевага була на боці команди, що відігралася. Так і цього разу — у грі нервів та змаганні воротарів путівку до фіналу здобула команда Новоград-Волинського району.
Другим фіналістом стала команда Чуднівського району, яка з рахунком 3:2 перемогла представників Коростишева.
У «втішному фіналі» беззаперечну перевагу мала команда Червоноармійського району, яка й посіла третє командне місце.
Перший тайм фінального матчу пройшов у рівній боротьбі і сильнішого не виявив. Але у другій половині гри команда Новоград-Волинського району тричі вразила ворота суперника й у підсумку стала володарем кубку Житомирської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України 2015 року.
Відзначимо, що в номінації «Кращий захисник» оргкомітет визнав кращим Андрія Осіпчука з команди Новоград-Волинського району.
ВЕТЕРАНИ «КОЛОСУ» — СЕРЕД КРАЩИХ
Під егідою Житомирської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України у Червоноармійську відбулися змагання з футболу серед ветеранів у залік обласних Літніх сільських спортивних ігор Житомирщини 2015 року.
Боротьба на полі точилася цікаво й непоступливо — фінальні ігри за 1-2 та 3-4 місця закінчилися серіями післяматчевих пенальті.
У підсумку призові місця розподілилися наступним чином: І місце — команда Володарсько-Волинського району; ІІ місце — команда Новоград-Волинського району (голова районної організації ВФСТ «Колос» Троцький Володимир Федорович); ІІІ місце — команда Малинського району.
Переможці отримали кубки, дипломи та медалі, а кращі гравці турніру були нагороджені пам’ятними статуетками на футбольну тематику.
«АВАНГАРД» ЗАЛИШАЄТЬСЯ НА ШОСТОМУ МІСЦІ, А «ПОЛІССЯ» НАБИРАЄ ТЕМП
У черговому турі чемпіонату області серед команд вищої ліги новоградський «Авангард» зазнав поразки в Андрушівці з рахунком 2:0. Тамтешня «Фортуна» все ще зберігає шанси поборотися за третє місце, тоді як «Авангард» міцно засів на шостій сходинці турнірної таблиці.
У той же час городницьке «Полісся» відзначилося двома поспіль перемогами з великим рахунком. Спочатку городничани здолали ФК «Оріон» із Нової Борови (4:1), а тоді розтрощили «Спартак» із Володарська-Волинського — 9:1. Серія вдалих ігор під кінець сезону дозволила «Поліссю» втрутитися у розподіл призових місць.
РАЙОННОМУ ФУТБОЛУ ЩЕ РАНО ВІДПОЧИВАТИ
Щойно завершився чемпіонат Новоград-Волинського району у Прем’єр-лізі й у першій лізі, як невдовзі стартує ще один традиційний турнір — Кубок осені-2015. 22 жовтня відбулося засідання Новоград-Волинської районної федерації футболу, під час якого провели жеребкування попереднього етапу.
Отже, команди зіграють у наступних підгрупах: 1 — ФК «Чижівка», ФК «Повчине», ФК «Сусли»; 2 — ФК «Пилиповичі», ФК «Середня Деражня», ФК «Романівка»; 3 — «Смолка», ФК «Великий Молодьків», ФК «Наталівка»; 4 — ФК «Ярунь», ФК «Майстрів», «Лісгосп»; 5 — ФК «Броницька Гута», ФК «Барвинівка», ФК «Яворівка»; 6 — ФК «Дідовичі», ФК «Орепи», ФК «Токарів»; 7 — ФК «Гульськ», ФК «Піщів», «Легіон»; 8 — ФК «Мала Горбаша», «Юність» (Колодянка), ФК «Несолонь». Матчі відбудуться 31 жовтня, об 11:00, на полях команд, що вказані у підгрупі першими.
Нагадаємо, що чемпіоном району у Прем’єр-лізі став ФК «Чижівка», а переможцем першої ліги — ФК «Ярунь».
ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ У СЛОБОДІ РОМАНІВСЬКІЙ
Минулої суботи у Слободі Романівській відбувся футбольний турнір, який присвятили Миколі Володимировичу Сущуку та Володимиру Вікторовичу Котвіцькому.
Микола Володимирович Сущук — випускник Новоград-Волинської ЗОШ №9. Був старшим солдатом, танкістом 30-ї ОМБр. Після закінчення строкової служби став контрактником. У зону АТО вирушив на початку бойових дій на Сході. Під час виконання бойового завдання в районі села Логвиново на Донеччині танк із солдатами підірвався на міні... З 12 лютого 2015 року член екіпажу Микола Сущук офіційно вважався зниклим безвісти. І лише 23 червня герой знайшов свій останній прихисток у рідній Звягельській землі, — повідомляє сайт РДА.
Володимир Вікторович Котвіцький — випускник Поліянівської загальноосвітньої школи. Старший солдат строкової служби 26-ї окремої артилерійської бригади м.Бердичів. 18 квітня 2014 року Володимир відслужив рік і мав звільнитися з лав Збройних Сил України. Але, у зв’язку з подіями, які розгорнулися на Сході України, військову частину передислокували на полігон у Херсонську область. Під час навчань, у ході переміщення з позиції на позицію, сталася пожежа та вибух в одній із самохідних артилерійських установок. Володимир загинув на місці, не доживши до свого двадцятиріччя два місяці...
Підготував Олег БРЮХАНОВ