Звягельчанин встановив новий рекорд України з важкої атлетики!

Звягельчанин встановив новий рекорд України з важкої атлетики!

15-20 жовтня у м.Кам’янець-Подільський відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат. У складі збірної Житомирської області Новоград-Волинський був представлений десятьма спортсменами (8 юнаків та 2 дівчат) ДЮСШ управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради (директор В.П.Єрмаков).
Кращий результат у складі звягельської команди показав Олег Ніколаєнко. У ваговій категорії понад 62 кг він став чемпіоном України у ривку, третім призером — у поштовху та у сумі двоборства здобув срібну медаль.
При виконанні вправи ривок у третій спробі Олег встановив новий рекорд України, подолавши штангу вагою 80 кг. На цих змаганнях він перевищив свій же рекорд, який протримався 5 місяців. До речі, у 2015 році Ніколаєнко встановив уже три рекорди України.
За сумою двоборства Олег поступився тільки одному спортсмену, який важить 106 кг, тоді як вага Ніколаєнка — 66 кг.
Показаний Олегом високий спортивний результат привернув увагу тренерів збірної України. Його включено кандидатом до складу національної юнацької збірної.
Водночас варто відзначити важкоатлетку із с.Ярунь Марину Дацько, яка посіла друге місце у ривку, у поштовху та у сумі двоборства. Також непогані результати продемонстрували Анна Романчук та Максим Боярський.
Завдяки здобутим нашими спортсменами медалям та, особливо, встановленню рекорду України, збірна Житомирської області посіла четверте командне місце серед 20 команд.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики Житомирської області, старший тренер області з важкої атлетики