Хроніка 49/2015

ЦІЛИВ У ЗАЙЦЯ, А ВЛУЧИВ… У ТОВАРИША
28 листопада до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків про госпіталізацію 44-річного жителя району з вогнепальним пораненням живота і кисті.
Під час попереднього з’ясування обставин правоохоронці встановили, що чоловік полював у лісі разом із 40-річним товаришем. Останній, намагаючись поцілити у зайця, вистрелив зі своєї мисливської рушниці і ненавмисно влучив у напарника.
5-міліметровий дріб потрапив чоловікові у живіт, ще одна дробина дотично зачепила кисть руки. Нині потерпілому надали необхідну медичну допомогу. Його стан задовільний.
— Обидва мисливці перебували у тверезому стані. Їхні рушниці зареєстровані у встановленому законом порядку. Також вони мали при собі всі дозволи на полювання. Зброю у чоловіків вилучено, — повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка.
Обставини вказаної події з’ясовуються у рамках кримінального провадження. За чинним законодавством, подібні дії караються громадськими або виправними роботами, чи обмеженням волі строком до 2 років.
У ЧОЛОВІКА ВИЛУЧИЛИ НЕБЕЗПЕЧНИЙ «СУВЕНІР» ІЗ ЗОНИ АТО ТА НЕЛЕГАЛЬНУ РУШНИЦЮ
Бойову гранату та незареєстровану рушницю нелегально зберігав у власній домівці житель с.Дубники Новоград-Волинського району. Небезпечні предмети поліція вилучила з його будинку під час огляду. Нині за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами відкрито кримінальне провадження.
Про те, що 42-річний житель с.Дубники у своєму домоволодінні незаконно зберігає зброю, працівники Новоград-Волинського відділу поліції дізналися з оперативних джерел. Правоохоронці, за письмової згоди господаря, провели огляд його оселі. В одній із кімнат будинку працівники поліції дійсно виявили незареєстровану рушницю та ручну гранату РГО.
Господар помешкання зізнався, що зброю придбав минулого року у незнайомця з сусіднього району. А от вибухівку в якості сувеніра йому подарували бійці, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на Сході держави.
Про те, що рушницю і гранату зберігає незаконно, чоловік знав. Утім, не сподівався, що про ці предмети дізнається поліція. Тепер правопорушнику може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
УПІЙМАЛИ «НА ГАРЯЧОМУ»
Про те, що невідомий нишпорить у салоні його транспортного засобу, на спецлінію «102» до Новоград-Волинського відділу поліції повідомив 55-річний власник авто. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, працівники якої й затримали крадія на місці злочину.
Інцидент стався о пів на третю ранку. В припаркованому поблизу багатоповерхівки автомобілі «MAZDA» поліцейські, які прибули за викликом, виявили юнака. Він саме намагався зняти магнітолу з панелі легковика. Хлопець був настільки заклопотаний, що навіть не помітив правоохоронців.
Зловмисником виявився 17-річний звягельчанин. Він раніше вже був засуджений за крадіжки. Правоохоронці перевіряють, чи не причетний хлопець до інших аналогічних злочинів на території району. Йому загрожує покарання від штрафу аж до позбавлення волі на строк до 3 років.
ВІДЛОВЛЮЮТЬ НАРКОМАНІВ
Працівники поліції на одній із вулиць Новограда-Волинського помітили чоловіка, поведінка якого видалася правоохоронцям підозрілою. Під час поверхневого огляду поліцейські виявили у нього медичний шприц, частково заповнений рідиною коричневого кольору.
На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Новоград-Волинського відділу поліції, працівники якої встановили, що затриманим є 29-річний місцевий житель. Нині вилучене направлено на дослідження.
А дещо раніше на наркотиках «попалася» 24-річна жінка. Під час проведення поверхневого огляду у жіночому рюкзаку поліцейські виявили медичний шприц, частково заповнений рідиною коричневого кольору.
За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються штрафом, виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.
ГРАБІЖНИКІВ РОЗШУКАЛИ ЗА ПІВГОДИНИ
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від 57-річної жительки райцентру про пограбування. Жінка розповіла, що близько 18 години на одній із центральних вулиць міста двоє невідомих молодиків відібрали у неї сумку, в якій знаходився гаманець із близько 650 грн., банківська картка та інші особисті речі.
Заявниці вдалося запам’ятати прикмети зловмисників і їхній одяг, про які вона повідомила правоохоронцям. Тож, патрулюючи сусідні з місцем вчинення злочину квартали міста, поліцейські упродовж півгодини виявили двох осіб, за описом схожих на розшукуваних. Хлопці саме оглядали вміст викраденої жіночої сумки. Заявниця упізнала у затриманих своїх кривдників.
— До вчинення вуличного злочину виявилися причетними місцеві юнаки. Викрадені речі у них вилучено. Нині розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ, — прокоментував начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка.
За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 6 років.
ЗАТРИМАЛИ ВЕЛОКРАДІЯ
До чергової частини відділу поліції з повідомленням про крадіжку звернувся 34-річний житель райцентру. Чоловік повідомив, що з приміщення його гаража поцупили два велосипеди. Потерпілий оцінив збитки, завдані злодієм, на суму понад 2000 гривень.
Поліцейські оперативно розшукали злодія. Ним виявився 34-річний місцевий житель. Чоловік раніше вже був судимий за крадіжки та зберігання наркотичних засобів. У скоєному він зізнався.
ВИКРАВ ІЗ ЖІНОЧОЇ СУМКИ МОБІЛЬНИЙ ТЕЛЕФОН ТА ГАМАНЕЦЬ
До Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від 59-річної місцевої жительки про те, що з її сумки невідомий викрав дорогий мобільний телефон та гаманець із грішми. Жінка зізналася, що залишила сумку без нагляду, почепивши її на паркан, який огороджував дачну ділянку.
Працівники кримінальної поліції встановили, що до крадіжки причетний 30-річний звягельчанин. Молодик раніше вже мав проблеми із законом. Його затримали за місцем проживання. Мобільник у злодія вилучили та повернули власниці, а от гроші той уже встиг витратити на спиртні напої.
«ВИДУРИВ» МОБІЛЬНИК
До Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 41-річний місцевий житель та повідомив про шахрайство. За словами заявника, він відпочивав разом із товаришами в центральному Парку, де до нього підійшов знайомий та попросив мобільний телефон, щоб зателефонувати. Взявши мобільний, той відійшов убік, а потім взагалі зник.
Підозрюваним виявився, раніше судимий, 40-річний житель міста. Правоохоронці розшукали його за місцем проживання та запросили до відділу поліції. Там він і зізнався у скоєному. Телефон у нього вилучили та повернули власнику. А шахраю загрожує покарання у вигляді штрафу, або громадських робіт, або виправних робіт, або обмеження волі на строк до трьох років.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції