У нашої «Веселки» — всі гран-прі!

У нашої «Веселки» — всі гран-прі!

\"УМинулої неділі танцювальний колектив «Веселка», учні Школи мистецтв, танцювальні колективи «Звягельчанка» (гімназія) та «Глорія» (школа №7) побували у Житомирі, де взяли участь у IV Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Перлина Полісся-2015».
Традиційно фестиваль зібрав чимало гостей: танцюристів, співаків, музикантів і театралів на «Перлину Полісся» делегували Вінниця, Червоноармійськ, Шепетівка, Бердичів, Житомир і Новоград-Волинський.
80 учасників «Веселки» (вікові групи — від 6 до 17 років) представили чотири композиції, отримавши два гран-прі і два перших місця. Хоча на конкурс такого рівня колектив виїздив уперше.
В активі учасників гурту «Глорія» — перше і друге місця, а у «Звягельчанки» — друге місце.
Гран-прі вибороли композицією «Мир, который нужен мне» у виконанні наймолодшої групи — це 40 дітей 1-3 класів та змішана вікова група з композицією «Чичері».
А перші місця повезли додому молодша група (4-5 клас) із композицією «Привітальна» і середня вікова категорія з білоруським народним танцем «Трясуха».
За словами Катерини Рудакової, керівника «Веселки», поїздка відбулася винятково за батьківські кошти, за відсутності будь-якої бюджетної допомоги. Тож яскраві, колоритні костюми, які відзначило журі, оренда автобусів — це все заслуга батьків.
«Веселка» — це колектив, який бере участь чи не у всіх міських заходах, є постійним учасником всеукраїнських конкурсів. У місті всі колективи мають змогу виступити перед глядачем, але для творчого зростання саме виступи на «великих сценах» відіграють ключову роль. Здорова конкуренція допомагає учасникам удосконалювати майстерність, розширювати творчу програму, слідкувати за танцювальною модою.
«Хореографія — це велика робота, яка спонукає нас постійно працювати на результат», — підкреслила Катерина Рудакова.
Наталія ТАТАРИНЦЕВА