Достойний виступ на міжнародних змаганнях

Достойний виступ на міжнародних змаганнях

\"ДостойнийІз 2 по 5 грудня у м.Мозир (Білорусь) проходив міжнародний турнір із важкої атлетики серед юнаків і дівчат 1999 року народження та молодших, присвячений пам’яті Заслуженого тренера Білорусі Г.А.Тихонова. Учасниками змагань стали найсильніші юніори з Білорусі, Росії, Молдови та України. Серед шести українських спортсменів двоє — вихованці відділення важкої атлетики Новоград-Волинської міської ДЮСШ, учасники чемпіонату України (до 13 років) — Олександр Ковальчук і рекордсмен України Олег Ніколаєнко.
Незважаючи на хвилювання, притаманне дебютному виступу на міжнародних змаганнях, та високий рівень конкуренції, звягельчани показали достойні результати. Олег Ніколаєнко, хоча й виявився молодшим за своїх суперників аж на три роки, посів у ваговій категорії 69 кг п’яте місце, здолавши штангу у сумі двоборства — 178 кг. Він поступився чемпіону Молдови та чемпіону і призерам Білорусі.
Олександр Ковальчук у ваговій категорії 45 кг посів восьме місце серед 18 спортсменів, подолавши вагу за сумою двоборства — 78 кг.
До речі, Сашко виявився наймолодшим учасником змагань. Йому — лише 10 років, але він уже здатний піднімати штангу, важчу за себе.
«Зізнаюся, ми не їхали за медалями. Я ставив завдання перевірити психологічний стан молодих, перспективних спортсменів на міжнародних змаганнях. Ми прагнули набратися спортивного досвіду. Можливо, хтось із них потрапить на юнацькі Олімпійські ігри 2018 року, — розповів «Звягелю» тренер-викладач ДЮСШ, президент федерації Валерій Постіженко. — Вже стало традицією для наших спортсменів не тільки змагатись, а й культурно відпочивати. У Мозирі наші діти відвідали музеї, взяли участь в екскурсії містом, познайомилися з однолітками з інших країн».
Підготував Олег БРЮХАНОВ