Дорога на чемпіонат Європи відкрита!

Дорога на чемпіонат Європи відкрита!

\"ДорогаСпортсмен із Новограда-Волинського Владислав Гаврилюк здобув право на участь у чемпіонаті Європи з карате, що відбудеться на початку лютого наступного року в м.Лімасол (Кіпр). Про це стало відомо 5 грудня, за підсумками Міжнародного турніру з карате «Trbovlje Open», що проходив у Словенії (м.Трбовле), і мав статус вирішального етапу для українських каратистів у боротьбі за потрапляння до молодіжної збірної України.
Команда з Новограда-Волинського у складі 6 спортсменів, під керівництвом тренера Петра Корнійчука, після 36-годинного перебування у дорозі, теж активно включилася в боротьбу за місця у збірній.
Початок змагань був не надто вдалим для нашої команди. Одна з кандидаток до збірної — Аліна Карпишина — поступилася вже в першому колі — 4:1, Антон Сергійчук зупинився у другому колі, — повідомив «Звягелю» тренер Вадим Рибачок.
У категорії до 63 кг виступало одразу два звягельчанина. Роман Береговий, ведучи в рахунку, не втримав перемогу за 15 секунд до завершення поєдинку. А Микола Іванов дійшов до півфіналу, проте в поєдинку за трете місце за рішенням суддів перевагу було надано його супернику.
Натомість ще одному кандидату — Владиславу Гаврилюку — посміхнулося спортивне щастя. Для потрапляння до збірної йому необхідно було здобувати тільки перше місце на цих змаганнях, що він і зробив, здолавши словенця — 2:0, представника команди з Німеччини — 2:0. А на завершення — і фінальний поєдинок теж виграв із рахунком 2:0.
Варто відзначити зусилля Олексія Тростенюка, який зупинився за крок до збірної. У категорії до 70 кг (із великою кількістю учасників) він посів третє місце і став другим номером у цій категорії, поступившись місцем у збірній спортсмену з Дніпропетровська.
У підсумку команда Української федерації карате виборола на цих змаганнях перше загальнокомандне місце. Хоча у турнірі загалом взяли участь 796 спортсменів, котрі представляли 73 клуби зі Словенії, України, Боснії та Герцоговини, Німеччини, Македонії, Хорватії, Італії, Швейцарії, Сербії, Чорногорії, Польщі, Словаччини та Австрії.
Підготував Олег БРЮХАНОВ