Поліцейські вилучили наркотики у дівчини

Під час нічного профілактичного відпрацювання міста поліцейські помітили самотню дівчину, яка безцільно бродила вулицею. Коли вона побачила правоохоронців, то почала втікати.
Поліцейські її наздогнали. Пояснити, чому саме так відреагувала на появу правоохоронців, вона відмовилася. Під час проведення поверхневого огляду працівники поліції виявили у неї медичний шприц, частково заповнений рідиною коричневого кольору.
Працівники слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце події, встановили, що затриманою є 20-річна місцева жителька. Дівчина зізналася, що у шприці — опій, який вона зберігає для себе, адже вже близько 2 років вживає ін’єкційні наркотики.
Вилучене нині направлено на експертне дослідження. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються штрафом, виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.
Правоохоронці з’ясовують походження наркотичного засобу.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції