Учасники АТО можуть отримати безкоштовну психологічну реабілітацію в санаторіях України

На виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» від 18.03.2015 р. №150/2015, бюджетної програми «Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції» та, відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. №221, Державною службою, враховуючи наявну потребу в психологічній реабілітації, проведено процедуру дозакупівлі зазначених послуг, за результатами якої були додатково визначені переможці — реабілітаційні установи, пропозиції яких 14.12.2015 були акцептовані.
Таким чином, на сьогодні послуги з психологічної реабілітації постраждалим учасникам антитерористичної операції можуть надаватися сімнадцятьма реабілітаційними установами.
Для отримання направлення на психологічну реабілітацію в реабілітаційній установі необхідно:

  • звернутися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації;

  • заповнити заяву встановленого зразка.


До заяви додається:

  • копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

  • копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.


Під час подання копій особа повинна пред’явити їх оригінали для огляду.
Л.АНДРУЩЕНКО, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА