Відбулася нарада з питання надання населенню субсидій на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг

Заступник міського голови Лариса Шутова провела нараду з питання надання населенню субсидій на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг. На нараді були присутні в.о. начальника УПСЗН Л.В.Хрущ, завідувач сектора прийому громадян УПСЗН І.Г.Подейко, завідувач сектора прийняття рішень УПСЗН Т.С.Мовчан та представники організацій-надавачів житлово-комунальних послуг.
У ході наради обговорювалися проблемні питання, які пов’язані з призначенням субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а саме — порядок оплати рахунків із ЖКП при наявності у громадян житлової субсидії.
Лариса Валентинівна, зокрема, відмітила про зростання соціальної напруги в місті, пов’язане з підвищенням тарифів, та існуючими непорозуміннями з боку громадян, які оформили житлові субсидії, а саме — як правильно сплачувати за житлово-комунальні послуги. Л.В.Шутова у своєму виступі закликала організації-надавачі послуг проводити роз’яснювальну роботу серед громадян, які звертаються з вищезазначених питань.
Л.В.Хрущ на запитання представників організацій-надавачів послуг надала роз’яснення щодо оплати ЖКП при наявності житлової субсидії, а саме: громадяни повинні щомісячно сплачувати обов’язкову плату, зазначену в повідомленні про призначення житлової субсидії по кожному з видів житлово-комунальних послуг. У разі споживання в об’ємах, менших ніж обов’язкова плата, але в межах соціальних норм, громадяни сплачують за фактично спожиті послуги. Суми невикористаної житлової субсидії акумулюються на особових рахунках отримувачів. Вищезазначені кошти можуть бути використані громадянами в наступному періоді при оплаті житлово-комунальних послуг. Окрім того, Л.В.Хрущ наголосила на необхідності якісного обміну інформацією з підприємствами — надавачами послуг — з питань надання довідок на запити управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради для призначення житлових субсидій.
Л.В.Шутова запропонувала організаціям-надавачам послуг — Новоград-Волинському РЕМ, «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», ПАТ «Житомиргаз збут», Новоград-Волинському ВКГ — організувати окремі робочі місця для проведення прийому та надання консультацій пільговим категоріям громадян, у тому числі — учасникам АТО, учасникам бойових дій (афганцям), учасникам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. А також проводити безкоштовну видачу довідок для пільгових категорій громадян за запитами управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради.
У результаті проведеної наради, було домовлено вирішувати проблемні питання в ході взаємодії спеціалістів управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради та представників організацій-надавачів послуг без участі громадян.
Л.ХРУЩ, в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради