Відбулися урочистості з нагоди 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Відбулися урочистості з нагоди 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

9 березня відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди 202-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка — поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу.


Шанувальники творчості українського Кобзаря, представники міської влади, політичних партій та громадських організацій, громадськість міста зібралися біля пам’ятника поету, аби віддати шану його великому труду на честь рідної землі.
Міський голова Віктор Весельський у своєму виступі зазначив: «Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через роки і віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги. І не даремно в кожній українській оселі є шевченківський «Кобзар», який вчили та вчать напам’ять, по якому вчаться читати.
Сповнені любов’ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним, із натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна будує власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу.
Переконаний, що вони є і будуть важливим орієнтиром та дороговказом на подальшому шляху державотворення і демократизації суспільства».
Координатор творчої інтелігенції міста, місцева поетеса Валентина Ксендзук, учасниця Народного театру міського Палацу культури імені Лесі Українки Ірина Красева, заступник директора з виховної роботи ЗОШ №5 Ольга Захарова декламували вірші Т.Г.Шевченка. Відому пісню на вірш Т.Шевченка «Думи, мої думи» виконав Заслужений працівник культури України Михайло Артемюк.
Також під час мітингу представники політичних партій та громадських організацій міста провели акцію на підтримку української льотчиці й народного депутата Надії Савченко, яку незаконно судять у Росії.
За матеріалами міської ради