Хроніка 12/2016

ВИНЕСЕНО ВИРОК КЕРІВНИКУ ЗА НЕЗАКОННО ПРОДАНИЙ СПЕЦАВТОМОБІЛЬ, ПРИДБАНИЙ ЗА ДЕРЖАВНІ КОШТИ
За підтримання Новоград-Волинською місцевою прокуратурою державного обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.2 ст.364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, незалежно від організаційно-правової форми) КК України, судом призначено покарання.
У суді доведено, що директор місцевого сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу в 2013 році незаконно продав житомирянину автоцистерну.
Хоча насправді спецавтомобіль придбано за бюджетні кошти (240 тис. грн.), у зв’язку з чим на його відчуження накладено заборону, що унеможливлювало продаж протягом 5 років.
Завдана підприємству матеріальна шкода на загальну суму 220 тис. грн. обвинуваченим відшкодована у ході розслідування кримінального провадження.
За вироком суду, керівнику кооперативу призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права займати посади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк один рік та зі звільненням від основного відбування покарання з іспитовим строком на один рік.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИКРИЛИ ГРАБІЖНИКІВ-ГАСТРОЛЕРІВ
Розшуківці Новоград-Волинського відділу поліції розкрили зухвале пограбування сільського будинку. Встановлено причетність до вчинення злочину 5 жителів сусіднього регіону. Триває досудове розслідування.
До Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 49-річний житель с.Варварівка. Чоловік повідомив, що з будинку, що належить його брату-киянину, невідомі викрали 20 тисяч гривень.
На місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи. Як з’ясувалося, в оселі потерпілого проживав 33-річний чоловік, який доглядав за будинком. Близько першої години ночі знадвору він почув сторонні звуки, вийшов із літньої кухні та побачив, що якісь чоловіки намагаються через вікно потрапити до будинку. Молодик спробував зупинити зловмисників, натомість ті силоміць заштовхали його до господарського приміщення, підперши двері.
Зловмисникам вдалося проникнути всередину приміщення та, пошкодивши замок металевого сейфу, викрасти 20 тисяч гривень.
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.186 (Грабіж, поєднаний із проникненням у приміщення) ККУ.
Провівши низку оперативно-розшукових заходів, поліцейські встановили, що грабіжники пересувались автомобілем марки «CHERRY», світлого кольору, державний номерний знак якого відповідав сусідньому регіону. Згодом його керманича, 26-річного чернігівчанина, та одного із підозрюваних, 21-річного жителя столиці, було затримано. У скоєному молодики зізналися.
У ході слідства стало відомо, що у день вчинення злочину у Києві до водія «CHERRY» звернувся його товариш та ще троє незнайомців. Вони запропонували чоловікові за грошову винагороду допомогти їм дістатися до с.Варварівка на Житомирщині, аби «обчистити» будинок когось із місцевих, а потім — назад у столицю. У селі водій зупинився поблизу магазину, а його пасажири вийшли з машини й повернулися за півгодини. Із керманичем чоловіки розрахувалися частиною викрадених грошей.
Як розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка, одного із грабіжників затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та оголошено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
Водночас офіційно оголошено про підозру і перевізнику. Автівку вилучено, а його дії кваліфіковано як посібництво у вчиненні злочину (ч.5 ст.27 ч.3 ст.185 ККУ), за що чоловік може потрапити за грати на строк до 6 років.
Нині тривають заходи, спрямовані на встановлення інших осіб-співучасників та їх місця перебування.
Учинений грабіж, за чинним кримінальним законодавством, може обернутися винуватцям позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

32-РІЧНИЙ ЧОЛОВІК ПРИМУШУВАВ ПІДЛІТКІВ ПОШИРЮВАТИ НАРКОТИКИ
У Новограді-Волинському правоохоронці викрили 32-річного місцевого жителя, який продавав наркотичні засоби підліткам і примушував їх розповсюджувати наркотики серед однолітків. Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.
«У ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного збуту наркотиків поліцейські викрили 32-річного чоловіка, який займався торгівлею небезпечною речовиною у Новограді-Волинському та районі. 9 березня, під час санкціонованого обшуку в його будинку, правоохоронці виявили посуд із прозорою рідиною, за попередніми даними, опієм. Чоловік уже був раніше засуджений за незаконне зберігання та збут наркотиків. Крім того, за наявними оперативними даними, фігурант справи продавав наркотичні засоби навіть підліткам та примушував їх займатися розповсюдженням наркотиків серед однолітків, відтак проводяться відповідні слідчі дії, які дозволять з’ясувати і цю обставину», — йдеться в повідомленні.
Нині у суді триває розгляд кримінального провадження, в якому його знову обвинувачено у торгівлі наркотиками. Чоловік знаходиться під домашнім арештом. Йому загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Житомир.info

ОШТРАФУВАЛИ ЖІНКУ, ЯКА ОБМАТЮКАЛА ЛІКАРІВ
У Житомирській області жінці, яка нецензурною лексикою обізвала лікарів Романівської ЦРЛ, суд визначив штраф у розмірі 51 грн. Про це повідомляють на сайті «Твій Романів».
«У постанові суду йдеться, що 21.01.2016 року, близько 16:00, жінка, перебуваючи у дитячому відділенні Романівської ЦРЛ у смт.Романів, по вул.Медичній, 2, вчинила дрібне хуліганство: висловлювалася словами нецензурної лайки на адресу персоналу дитячого відділення, на зауваження не реагувала, чим порушила громадський порядок і спокій громадян. У судовому засіданні, 01.03.2016 року, вину визнала повністю, щиро розкаялася. Суд визнав жінку винною та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 51 грн., а також на користь держави судовий збір — у розмірі 275, 60 грн.», — йдеться в повідомленні.
Житомир.info