Коротко...

«ГОДИНА ЗЕМЛІ-2016»
У суботу, 19 березня, о 20:30, люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину — Годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє планети та єдності у бажанні захистити природу.
Акція була започаткована Всесвітнім фондом природи «WWF» в Австралії у 2007 році. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь понад 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році, а місто Новоград-Волинський бере участь у Годині Землі з 2010 року.
Тож, закликаємо вас, 19 березня, о 20 годині 30 хвилин, вимкнути світло на одну годину. Нехай символічне вимкнення побутових приладів, без яких суттєво не зміниться ваше життя, стане гарним подарунком — подарунком довжиною в 60 хвилин для планети Земля!
З боку міської ради будуть обрані об’єкти комунальної власності, які на годину будуть від’єднанні від електроенергії.
О.ЛИПСЬКА, спеціаліст першої категорії відділу підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій міської ради

ВІДБУВСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН У МІКРОРАЙОНІ «М’ЯСОКОМБІНАТ»
Попередньо міський голова здійснив об’їзд даного мікрорайону разом із першим заступником міського голови, заступниками міського голови, депутатами міської ради, начальниками управлінь та відділів міської ради.
Зокрема, відвідали бібліотеку-філію №2, яка у цьому році відзначатиме 70-річний ювілей. Перший заступник Сергій Колотов запевнив, що на цей рік закладені кошти у міському бюджеті на капітальний ремонт закладу, і ювілей працівники бібліотеки та мешканці мікрорайону святкуватимуть у відремонтованому приміщенні.
Під час огляду масиву «Олександрівський» до міського голови звернулася ініціативна група мешканців, озвучивши проблеми мікрорайону. Адже масив розташований поблизу автомобільної дороги державного значення, яка не облаштована ні тротуарами, ні пішохідним переходом, ні світлофором. Також виникає проблема з відсутністю міського автобусного транспорту, магазинів, аптечних кіосків. Міський голова дав доручення підготувати розпорядження міського голови, у якому розписати всі проблеми та відповідальних у їх вирішенні.
Під час огляду території ПАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат» зустрілися з директором та працівниками колишнього підприємства. Василь Дорож розповів про історію створення підприємства та виклав факти, які призвели до його банкрутства. Віктор Весельський дав низку доручень щодо можливого викупу для потреб міста приміщень, залучення фахівців щодо відновлення робочих місць і виготовлення м’ясної продукції у місті.
Наступний прийом міським головою відбудеться 18 березня у громадській приймальні, що знаходиться на першому поверсі Будинку рад.
За матеріалами міської ради

У РАЙОНІ ЗБИРАЮТЬСЯ ВИКОРІНИТИ НЕЛЕГАЛЬНИХ ПЕРЕВІЗНИКІВ
14 березня голова РДА Володимир Михнюк провів нараду з питань протидії нелегальним пасажирським перевезенням у районі. У ній взяли участь керівники структурних підрозділів РДА, представники поліції, ОДПІ, Держпраці.
Було вирішено створити спільну робочу групу за участю представників відповідних установ, служб, організацій району, фахівців районної державної адміністрації, а також із залученням засобів масової інформації.
«Ми будемо спільно працювати, проводити рейди та інші заходи, і результат не примусить довго чекати. Це ганебне явище буде подолано», — підсумував Володимир Михнюк.
Також він неодноразово наголошував на необхідності забезпечення рівних умов праці для всіх суб’єктів господарювання.
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА

У ПРИМІЩЕННІ «УКРТЕЛЕКОМУ» БУДЕ ПРОЗОРИЙ ОФІС
Відбулася ділова зустріч представників міської влади з директором Житомирської філії ПАТ «Укртелеком» Євгеном Українцем, начальником технічної служби Житомирської філії ПАТ «Укртелеком» Володимиром Турбалом та начальником відділу управління комерційною нерухомістю Раїсою Омелянюк, під час якої вирішувалася подальша доля приміщення дільниці №1 РЦТ №212 Житомирської філії ПАТ «Укртелеком».
У подальшому в стінах цієї установи на першому поверсі буде розміщено, так званий, прозорий офіс — міський Центр надання адміністративних послуг, на другому поверсі — управління містобудування, архітектури та земельних відносин, управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності, а також планується створити колцентр.
За інформацією міської ради

ВІКТОР ВЕСЕЛЬСЬКИЙ У СОЦМЕРЕЖІ ПРИГРОЗИВ ПІДЛЕГЛИМ ЗВІЛЬНЕННЯМ ЧЕРЕЗ ПОЛАМАНІ ЛАВКИ
Міський голова Новограда-Волинського буде звільняти начальників управлінь через неналежне виконання ними своїх обов’язків. Про це мер написав 10 березня на своїй сторінці у Facebook.
У своєму дописі Віктор Весельський скаржиться на байдужість керівників управлінь, яким він змушений нагадувати про жалюгідний стан лавок біля пам’ятника Тарасові Шевченку, необрізане сухе гілля на цвинтарних деревах та агресивну рекламу алкоголю та тютюну.
«На 11:00 приїхав до пам’ятника Т.Г.Шевченку на урочистості! Скажіть мені, люди добрі та начальники управління ЖКГ Богданчук О.В. і відділу культури Заєць Л.В. та інспекція благоустрою, чи заслужив Шевченко Т.Г., щоб учора міський голова робив зауваження, що довкола пам’ятника стоять нефарбовані лавочки, а ліворуч від пам’ятника — поламані дошки сидіння. Це ніхто не зрозумів, адже я робив аналогічні зауваження на кладовищі під час заходів із пам’яті жертв голодомору, там були незрізані сухі дерева! Чи має бути реклама алкоголю і тютюну біля автовокзалу, поруч із пам’ятником, більшими буквами, ніж автовокзал? Цього також ніхто не бачить... Тоді навіщо такі керівники, котрим я, міський голова, маю загадувати, що робити? Коли буде порядок? Порядок буде! Хто не вміє керувати, — навчимо, не хоче, — заставимо! Ще раз повториться — звільню!», — написав Віктор Весельський (стиль та пунктуація — максимально наближені до авторських).
У тому ж дописі міський голова Новограда-Волинського зазначає, що 10 березня у місті розпочала перевірку комісія СБУ з Департаменту захисту Державної таємниці Центрального апарату СБУ: «О 10:00 приїде і розпочне перевірку комісія СБУ з Департаменту захисту Державної таємниці Центрального апарату на моє звернення, як міського голови, письмово і офіційно до Голови СБУ Генерала Грицака В.С. Після завершення роботи завтра мною будуть прийняті ті чи інші кадрові та організаційні рішення! Працювати у місті будуть як фахівці з Києва — Центрального апарату СБУ, так і Житомира (обл. СБУ)».
Житомир.info

КРАЩІ В ОБЛАСТІ
Новоград-Волинський район вкотре займає призові місця серед міст і районів Житомирської області. Новоград-Волинське управління праці та соціального захисту населення під керівництвом Людмили Андрущенко визнано найкращим в області.
Друге місце посів територіальний центр Новоград-Волинського району, керівник — Ніна Івасів.
А управління фінансів Новоград-Волинської райдержадміністрації (в.о. начальника — Ірина Козеренко) серед своїх колег в області вибороло третє місце.
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА

КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ З ПИТАНЬ ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ У МІСЬКІЙ РАДІ
З усіх питань, які пов’язані з організацією та проведенням особистих прийомів міським головою, секретарем міської ради, першим заступником та заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету, начальниками управлінь та відділів міської ради, звертайтеся до громадської приймальні, яка знаходиться на першому поверсі Будинку рад, або за тел.: (04141) 5-25-81.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

СЛУЖБА ПОРЯТУНКУ «101» ІНФОРМУЄ!
У п’ятницю, 18 березня, о 15 годині, у школі-інтернаті за адресою: вул.Шевченка, 72, відбудуться заходи в рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Під час даних заходів буде продемонстрована пожежна техніка та аварійно-рятувальне обладнання. Для вчителів та вихователів буде проведене практичне заняття з надання першої медичної допомоги.
Новоград-Волинський міськрайонний відділ У ДСНС України у Житомирській області



Відповідно до Указу Президента України №41/2016 «Про присвоєння військових та спеціальних звань учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», військовослужбовці, звільнені у запас або відставку, та які є учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, із приводу присвоєння чергових військових звань, повинні звертатися в Новоград-Волинський об’єднаний міський військовий комісаріат: м.Новоград-Волинський, вул.Соборності, 74.
С.КАНЮКА, військовий комісар Новоград-Волинсько-Червоноармійського ОМВК, підполковник