Їхати на «Євробачення» радять користувачі Інтернету нашому військовому оркестру

Їхати на «Євробачення» радять користувачі Інтернету нашому військовому оркестру

Ніхто не очікував, що відеоролик про джазовий виступ військового духового оркестру 30-ї ОМБр на Рівненському полігоні стане настільки популярним у Інтернеті: 200 тисяч переглядів у «Фейсбуці», по декілька тисяч — на сайтах всесвітньої служби ВВС різних країн, тисячі «лайків» і сотні захоплених коментарів. І це після того, як у 2012 році оркестр скоротили, а свою діяльність колектив відновив лише рік тому, з приходом нового начальника — старшого лейтенанта, диригента Олега Чуя.
Як розповів Олег, складно було відновити роботу оркестру, адже після скорочення музикантам довелося служити у різних підрозділах, і музичною діяльністю вони практично не займалися. Потім розпочався Майдан, згодом — АТО, де учасникам колективу довелося замість музичних інструментів взяти до рук зброю. У зоні бойових дій, на превеликий жаль, втратили кларнетиста Дмитра Руденка. Ще декілька музикантів продовжують нині служити, отримавши тяжкі поранення.
Цими днями сюжет про оркестр 30-ї ОМБр транслювався у ТСНВипробувані війною, із новим завзяттям вони взялися за відновлення оркестру. За рік, що минув, побували із концертами у Херсоні, Вінниці, виступали на Рівненщині та в різних куточках Житомирщини. У репертуарі — класичні, естрадні твори, а з приходом молодого диригента — грають ще й джаз. Цю майстерність користувачі Інтернету одразу високо оцінили, а дехто, навіть, запропонував оркестру їхати на Євробачення!
«Євробачення — це вокальний конкурс, тому навряд чи наш колектив може претендувати на такий виступ. Але підкорити європейську сцену ми мріємо, адже в Україні є військові оркестри, яким це вдалося», — поділився спільною мрією Олег Чуй. Такі амбітні плани у музикантів є усі шанси здійснити. Тим паче, що Олегу в цьому допомагає дружина — Віта Чуй, котра є єдиною жінкою серед солістів оркестру, та згуртований колектив, який об’єднався і продовжує займатися улюбленою справою.
Юлія КЛИМЧУК