ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА ЛІГА З ВОЛЕЙБОЛУ

З метою розвитку дитячого та юнацького волейболу всеукраїнська федерація з цього виду спорту вже вчетверте проводить турнір під назвою «Дитячо-юнацька ліга з волейболу». В цьому році до участі в змаганнях допущені юні спортсмени 1992-93 р.н. Спортивну честь області представляють, і досить успішно, вихованці Новоград-Волинської ДЮСШ, тренер М.Ю.Олендер. До складу команди включені спортсмени 1994-95 р.н. І, не дивлячись на різницю у віковому цензі, виступають наші земляки досить успішно.
Так, у першому турі, що був проведений у м. Харків, суперниками звягельчан були команди господарів змагань, а також вихованці спеціалізованих спортивних шкіл з міст Київ та Полтава, команди змагались по коловій системі. Стартували наші земляки у поєдинку проти харків’ян. Поступившись у першій партії, вихованці М.Ю.Олендера надалі налагодили командні та індивідуальні дії на майданчику, завершивши зустрічі з рахунком 3:1 на свою користь. З таким же рахунком було подолано і наступного суперника зі столиці України. А полтавчан було обіграно взагалі з рахунком 3:0. Ставши переможцями першого туру, новоград-волинці потрапили у наступний раунд змагань, що проводився вже у м.Полтава. І знову, продемонструвавши високу індивідуальну майстерність та відмінну командну взаємодію, нашим землякам вдалося перемогти суперників з команди СДЮШОР «Локомотив»,
м.Харків з рахунком 3:2, не довго опирались і юнаки СДЮШОР м.Чернігова, поступившись полісянам з рахунком 3:1. Причому в одній з партій рахунок був взагалі 25:6 на нашу користь. З однаковим рахунком 3:0 були здобуті перемоги над суперниками м. Полтава та представниками м.Свалява, що на Закарпатті.
За підсумками двох турів звягельчани потрапили до фінальної частини турніру з першогом місця. Тренер збірної відзначив лідерські якості та високу технічну підготовленість Олександра Заїки, Миколи Яшного, Максима Ставицького, Вадима Завальнюка. Участь в іграх ліги була профінансована міською владою. Незабаром пройдуть фінальні ігри, тож побажаємо новоград-волинцям вдалих поєдинків з усіма суперниками.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ