Командир однієї з військових частин разом із кумом продавав пальне, призначене для АТО

Командир однієї з військових частин разом із кумом продавав пальне, призначене для АТО

Про це днями повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області. «Привласнення та реалізацію паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб антитерористичної операції, керівництвом однієї з військових частин викрили співробітники Управління СБУ в Житомирській області, спільно з військовою прокуратурою», — йдеться в повідомленні.
До корупційної схеми були залучені командир військової частини, начальники служби та складу паливно-мастильних матеріалів, а також працівник складу — кум командира.
Правопорушники підробляли офіційні документи, за якими списували дизельне пальне та бензин на військову техніку, яка знаходилася у районі АТО. Нібито «використане» пальне у 200-літрових бочках вони повертали з АТО на Житомирщину та продавали за заниженою ціною (у середньому — 15 гривень за літр) приватним підприємцям. Щомісяця «ділки» списували до п’яти тонн дизелю та бензину.
Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників під час реалізації трьох тонн пального, завезеного 10 листопада з Луганської області.
Під час обшуків, проведених у Новограді-Волинському та за місцем дислокації підрозділів військової частини на Луганщині, вилучено підроблені документи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.410 Кримінального кодексу України.
За матеріалами прес-групи УСБ України в Житомирській області