ЮРІЙ ЗАБЕЛА: «ЛИШЕ ВИСОКОПРОФЕСІЙНІ, ІНІЦІАТИВНІ, ВІДПОВІДАЛЬНІ КЕРІВНИКИ ЗМОЖУТЬ ЗНАЙТИ ПОТРІБНІ І ВЧАСНІ РІШЕННЯ В УМОВАХ СКЛАДНОГО ФІНАНСОВОГО СТАНУ…»

ЮРІЙ ЗАБЕЛА: «ЛИШЕ ВИСОКОПРОФЕСІЙНІ, ІНІЦІАТИВНІ, ВІДПОВІДАЛЬНІ КЕРІВНИКИ ЗМОЖУТЬ ЗНАЙТИ ПОТРІБНІ І ВЧАСНІ РІШЕННЯ В УМОВАХ СКЛАДНОГО ФІНАНСОВОГО СТАНУ…»

Так зазначив голова Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Забела на нараді з підведення підсумків роботи промисловості області за 2008 рік та забезпечення виконання завдань економічного і соціального розвитку області на 2009 рік, яка проходила у Новоград-Волинському районі.
Нарада проводилася у два етапи. Спочатку запрошені відвідали найбільше підприємство району, котре за 2008 рік забезпечило вкладання у район біля 95% інвестицій – завод по випуску керамічної плитки та санітарної кераміки ТОВ «Церсаніт Інвест» (Польща).
Керівництво заводу на чолі з генеральним директором Кшиштофом Талером організували екскурсію для присутніх, серед яких були голова облдержадміністрації Юрій Забела, голова районної ради Віталій Француз, заступники голови ОДА, голови районних державних адміністрацій, голови, районних рад, міські голови начальники управлінь і відділів ОДА, керівники кращих підприємств області.
Пан Кшиштоф ознайомив усіх присутніх з розміщенням заводу, провів по виробничих цехах, при цьому відмітивши: «У жовтні 2008 року Державною комісією підписано акт прийомки в експлуатацію І черги заводу і розпочато випуск 2-х нових видів продукції. У 2008 році підприємством виготовлено 1113 тис. кв. м. керамічної плитки та 121 одиницю сантехнічних виробів на загальну суму 82 млн. грн.
Сьогодні на підприємстві кількість працюючих становить 751 чоловік, середньомісячна зарплата яких становить понад 2 тисячі гривень.
Весь технологічний процес на підприємстві, починаючи від завантаження сировини до виходу готової продукції та її пакування, автоматизований.
З введенням другої черги заводу річний випуск керамічної плитки складатиме 12 млн. кв. м, сантехнічних виробів – 2 млн. штук, випуск товарної продукції становитиме 180 млн. євро».
Після екскурсії всі присутні прибули до Будинку рад, де у Великій залі відбулася нарада під головуванням очільника області Юрія Забели.
Губернатор на початку наради у своєму виступі відмітив: «Цьогоріч, маючи доволі складну як політичну, так і економічну ситуацію в країні, і перед владою, і перед виробничниками стоятимуть дуже складні завдання – це, насамперед, зберегти той промисловий потенціал області, показниками якого Житомирщина пишалась минулого року. Саме про пріоритетні напрямки та акценти, що ми маємо розставити, піде мова на сьогоднішній нараді».
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Василь Сухораба у доповіді «Про підсумки роботи промисловості за 2008 рік та забезпечення виконання завдань економічного і соціального розвитку області на 2009 рік» зазначив, що 2008 рік для Житомирського краю був з багатьох показників переламним. Минулорічний показник приросту промислового виробництва був на 9% вищий, ніж у середньому по Україні, а з темпів приросту Житомирщина зайняла 4 місце в загальнодержавному рейтингу регіонів. Прибутки у промисловості проти попереднього року зросли майже на 100 млн. грн.
Того дня присутні також послухали доповідь голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Миколи Іванюка про соціально-економічний розвиток Новоград-Волинщини за 2008 рік та пріоритетні напрямки на 2009 рік, а також переглянули презентацію слайд-шоу на цю тему.
На нараді прозвучали виступи з висловлюванням проблемних питань керівників деяких промислових підприємств Житомирщини, голів адміністрацій та начальників контролю
ючих органів області.
На закінчення наради голова облдержадміністрації повідомив присутнім, що своїм розпорядженням від 26.12.08 №434 створено робочу групу з розгляду питань щодо запобігання наслідків фінансово-економічної кризи в області, яку він очолив. До складу зазначеної групи увійшли керівники галузевих управлінь облдержадміністрації, керівники організацій і установ області республіканського підпорядкування та контролюючих органів, інші відповідальні особи. Юрій Володимирович висловив сподівання, що керівники районів і міст спільно з керівниками промислових підприємств, організують таку співпрацю, що дасть можливість вибудувати системний підхід до розуміння проблем і мінімізувати їх негативні наслідки.
Інна ДЕНИСЕНКО, прес-секретар голови райдержадміністрації