ЛІК МЕДАЛЯМ У ЦЬОМУ РОЦІ ВІДКРИТО!

Чемпіонатом України з гирьового спорту, що відбувся цими днями у Хмельницькому, розпочалися офіційні змагання для новоград-волинських ветеранів-гирьовиків у 2009 році. Учасниками чемпіонату, що проводився у всіх вікових групах від юніорів до ветеранів, стали троє звягельчан — Олександр Дідовець, Олег Мороз і Валерій Постиженко.
Змагання проходили у так званому довгому циклі — вправі, що, за свідченнями самих спортсменів, значно важча за виконанням, аніж традиційний поштовх гир. Її складність полягає в тому, що кожного разу після виконання поштовху обидві гирі потрібно опускати донизу на випростані руки, додолу при цьому не ставлячи. Іншими словами — на м’язи спортсмена лягає подвійне, а, можливо, навіть і потрійне навантаження, порівняно із звичайним поштовхом.
Черговий раз переконливо і без жодних шансів на успіх для суперників провів турнір досвідчений Олександр Дідовець, який брав участь у змаганні ветеранів вікової категорії 55-59 років. Олександр Миколайович виконав складну вправу аж 65 разів за десять хвилин (вага гир — по 24 кілограми). Цього виявилося більш, ніж достатньо для підсумкового першого місця, адже головний конкурент звягельчанина по його віковій групі — гирьовик із Донецької області, котрий продемонстрував другий результат, — спромігся всього на 20 підйомів.
Серед спортсменів 45-49 років друге місце посів Валерій Постиженко (19 підйомів). Олег Мороз, котрий суперничав у віковій групі 40-45 років, показав третій результат — 55 підйомів.
Як розповів Олександр Дідовець, цей чемпіонат України став для нього своєрідною розминкою, контрольною перевіркою сил перед більш відповідальними змаганнями — чемпіонатом світу з гирьового спорту (в довгому циклі), що цього разу пройде у Литві. Українська збірна, у складі якої єдиним представником Новограда-Волинського є Олександр Дідовець, вирушила на турнір 19 лютого.
Про підсумки світової першості читайте в одному із наступних номерів «Звягель-Інформу».
Олег БРЮХАНОВ