ВОЛЕЙБОЛІСТИ ГОТУЮТЬСЯ

Готуючись до фінальних поєдинків всеукраїнської дитячої волейбольної ліги, збірна Новоград-Волинської ДЮСШ 1994-95 р.н. була запрошена до участі в досить представницькому турнірі, що був проведений у м.Полтава. Про перебіг подій розповідає тренер команди Михайло Юхимович Олендер: «Наша команда вперше змагалася в турнірі такого високого рангу, що носив назву міжнародного, адже, крім волейбольних дружин з України, очікувалося дві команди з Російської Федерації. А сам турнір, що проводився в 14-й раз, був присвячений пам’яті знаного волейболіста, уродженця Полтавщини, який мав відзнаки срібного призера Сеульської олімпіади, переможця світових та європейських першостей Андрія Кузнєцова, який трагічно загинув у 90-х роках минулого століття.
За час змагань мої вихованці поступилися першій команді господарів майданчика з рахунком 1:3 та команді м. Маріуполь 0:3, у поєдинку з п’яти партій подолали збірників Київського спортивного ліцею та збірників Харківського училища фізичної культури, перемогли суперників з міст Полтави, Твері (колишній Калінін) і в підсумку розділили 2-4 місця. А найвдаліше завершили усі ігри господарі змагань. Спортивне журі, складене з авторитетних тренерів, визнано кращим блокувальником змагань нашого Максима Ставицького, хоча, на мій погляд, найуспішніше провів усі поєдинки в нашій команді Вадим Завальнюк.
Паралельно з цим турніром проводився турнір серед старших за віком волейболістів 1993 р.н. За команду полтавчан грав вихованець новоград-волинського волейболу Дмитро Бойко, і виступ його був досить успішним, він був визнаний кращим універсальним гравцем. Ще один наш земляк, Ігор Бобрик, був заявлений за колектив м.Нетішин і став у складі нетішенців бронзовим призером.
Спортсмени у нашій команді досить перспективні, про це говорили тренери команд-учасниць. Якщо дозволить фінансове забезпечення позмагатись ще в подібних змаганнях, то можна претендувати на призові місця у фіналі дитячої ліги, що пройдуть у березні на Донеччині. А найближчі плани, після посилених тренувань, де будуть награватись нові зв’язки та комбінації, хотілося б вдало виступити на волейбольних змаганнях у рідному місті».
Володимир БУРКОВСЬКИЙ