АНДРІЙ КАСЯНЧУК — МАЙСТЕР НОКАУТІВ

АНДРІЙ КАСЯНЧУК — МАЙСТЕР НОКАУТІВ

Новоград-волинські кіокушин-каратисти демонструють справжню спортивну універсальність. Окремі спортсмени досягають успіху не тільки на «профільних» турнірах — змаганнях із кіокушин-карате, а й показують гарні результати на першостях з інших видів силових єдиноборств. Приміром, як це сталося на відкритому чемпіонаті Житомирської області з кікбоксингу, що відбувся 31 січня-1 лютого в обласному центрі.
Як повідомив головний тренер новоград-волинської команди Олександр Гордієнко, звітний чемпіонат із кікбоксингу став одним із найсильніших за складом і кількістю учасників за останні декілька років. Окрім команд із міст і райцентрів Житомирщини, на чемпіонат прибули спортсмени із Києва, Харкова, Сум, Вінниці, Хмельницького, Рівного, Черкас, а також багатьох інших міст України. Загалом — 22 команди. У їхніх складах були присутні визнані бійці у світі силових єдиноборств — чемпіони Європи та світу, України, інших країн. У заявках значилися навіть декілька боксерів — учасників минулорічної Олімпіади в Пекіні.
Команда з Новограда-Волинського у складі 8 спортсменів теж приїхала на чемпіонат не в ролі статиста. Особливі надії тренер покладав на одного із кращих на сьогодні звягельських спортсменів, володаря коричневого пояса Андрія Касянчука, який виступав у найпрестижнішій та водночас найскладнішій ваговій категорії — понад 91 кілограм.
Андрій підтвердив своє реноме сильного бійця, обидва поєдинки завершивши достроковою перемогою. У першому бою судді зафіксували технічний нокаут. У другому — після двох поспіль нокдаунів суперник Андрія, пропустивши удар ногою в голову, побував ще й у нокауті. Таким чином до звання чемпіона України з кіокушин-карате Андрій Касянчук додав ще й титул чемпіона області з кікбоксингу.
Успішно виступили ще троє новоград-волинців. Сергій Венгер, Олег Магось і Ярослав Бучовський здобули звання віце-чемпіонів турніру у своїх вагових категоріях. Тренер відзначив також Павла Сахарука й Максима Оніщука, які хоча й не досягли високих місць, проте гідно протистояли сильним суперникам.
Олександр Гордієнко залишився задоволеним підсумками турніру. Особливо з огляду на те, що майже всі члени новоград-волинської команди (окрім Андрія Касянчука), відносні новачки — займаються силовими єдиноборствами на професійному рівні всього півтора року.
Тепер спортсмени розпочинають підготовку до відкритого чемпіонату Білорусі з кіокушин-карате, що запланований на третю декаду лютого. А також сподіваються, що вдасться провести ще один навчально-тренувальний збір.
Олег БРЮХАНОВ