СПАРТАКІАДА ШКОЛЯРІВ: ТЕНІС

Черговим видом спартакіади школярів Новоград-Волинського району стали поєдинки збірних з настільного тенісу.
Вже традиційно турнір проводиться на спортивній базі ЗНВО «Гімназія-ДЗ», за що учасники дякують адміністрації цього навчального закладу.
Розпочали змагання колективи ЗОШ І-ІІІ ступеня. Першість визначалася шляхом командних перегонів як і в юнацькому, так і в дівочому розрядах. Серед тенісистів найвдаліше провели поєдинки представники ЗОШ с.Велика Горбаша Іван Бондарчук та Сергій Іванюк, вчитель фізкультури М.П.Іванюк. Другими призерами фінішувала команда Івашківської школи у складі Андрія Корчебанова та Сергія Марчука, вчитель В.П.Горбовський. Замкнули трійку призерів тенісисти Брониківської ЗОШ Андрій Любчик та Максим Фрідріх, вчитель А.С.Горблюк.
У дівочих поєдинках загальну перемогу здобули тенісистки з с.Варварівка Катя Гончарук та Інна Забродська, другими фінішували юнки з с.Яворівка Вікторія Деркач та Вікторія Дмитренко, треті призерки — з с.Калинівка — Т.Жовтюк та В.Ковальковська.
Готували команди-призерки фахівці фізичного виховання Л.М.Іванченко, П.І.Фурманенко, Ю.М.Гнап.
Змагання серед збірних І-ІІІ ст. проводилися в особових розрядах, за підсумками яких визначалися загальнокомандні місця. Така система змагань більш прогресивна, адже тут на перший план виходить індивідуальна майстерність учасників та учасниць турніру, до складу кожної команди було допущено по 2 юнаки та 2 дівчини. Тож найбільш підготовленим серед тенісистів виявився неодноразовий учасник обласних тенісних стартів Саша Осінський з Ярунської ЗОШ. Слідом у турнірній таблиці розташувалися Максим Ковальчук та Геннадій Ящук, які підвищують свою спортивну майстерність у ЗОШ с.Несолонь та Пилиповичі.
В особистих поєдинках тенісисток поза конкуренцією виявилася Іра Яковець з Гульська, котра випередила Іру Мархай з Жолобного та свою подругу по команді Оксану Груздюк.
А в командному заліку, що складався з підсумкових особистих місць двох членів учнівських збірних, призерами стали у тенісистів вихованці ЗОШ с.Несолонь, під орудою вчителя В.О.Бондарчука, Максим Ковальчук та Андрій Чечет, другі призери — пилипівчани, вчитель В.А.Марценюк, Олексій Аріненко та Геннадій Ящук, треті призери із ЗОШ с.Ярунь, вчитель В.В.Горблюк, Сашко Осінський та Ігор Кондратюк.
У тенісисток з великою перевагою над суперниками перемогли вихованки вчителя А.В.Чечета із ЗОШ с.Гульськ Іра Яковець та Оксана Груздюк, слідом у таблиці фінішували юнки з Жолобного, вчитель С.Б.Любарчук, Іра Мархай і Таня Михалюк, треті — збірниці Ярунської ЗОШ Іра Дацько, Наталя Дрозд, наставник команди В.В.Горблюк. За підсумками змагань буде сформована збірна школярів району, що виступатиме в турнірі обласної спартакіади школярів, що пройде найближчими вихідними в обласному центрі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ