Олексій Плісак — перший чемпіон України з боксу за 25 років роботи ДЮСШ

Олексій Плісак — перший чемпіон України з боксу за 25 років роботи ДЮСШ

Наполегливість, із якою тренер і президент міської федерації боксу Леонід Плісак розвиває і пропагує улюблений вид спорту, заслуговує на найкращі відгуки. Важка робота на тренуваннях нарешті принесла результат найвищої проби: його син Олексій Плісак, учень гімназії, став чемпіоном України на молодіжному чемпіонаті з боксу, що проходив у Бердянську (Запорізька область) з 2 по 8 жовтня.
Олексій провів на турнірі чотири поєдинки. У півфіналі з рахунком 5:0 переміг боксера з Хмельницької області. У фіналі з таким же розгромним рахунком (за одностайним рішенням суддів) завдав поразки спортсмену з Вінниці.
Нині Олексій Плісак — у складі збірної України з боксу. У планах — участь у навчально-тренувальних зборах, що проходитимуть у Коломиї. Спортсмен готуватиметься до чемпіонату Європи, що намічений на літо 2018 року.
Відзначимо, що серед 15 боксерів, які представляли Житомирську область на звітному чемпіонаті України, до фіналу дійшов лише Олексій Плісак. Ще один талановитий звягельський боксер — учень школи-інтернату Віталій Свинарський — посів у чемпіонаті третє місце.
«Із цієї перемоги розпочнеться новий рівень розвитку боксу в Новограді-Волинському», — переконаний тренер Леонід Плісак. Адже за 25 років роботи міської ДЮСШ — це перший випадок, коли спортсмен здобув золоту медаль чемпіонату України в олімпійському виді спорту.
Додамо, що в чемпіонаті взяли участь 360 боксерів зі всіх областей України.
Олег БРЮХАНОВ