«Ваш колектив був найсильнішим серед усіх на конкурсі»

«Ваш колектив був найсильнішим серед усіх на конкурсі»

Такого компліменту від Заслуженого артиста України, артиста Національного Заслуженого академічного ансамблю танцю України ім.Павла Вірського — М.І.Карпенка — був удостоєний Народний дитячий хореографічний ансамбль «Веселка» з Новограда-Волинського. «Коли вручав нам диплом, сказав, що наш колектив був найсильнішим. А всього було представлено 89 номерів», — розповідає художній керівник «Веселки» Катерина Рудакова.
Черговий успіх найвищого рівня в активі «Веселки» — диплом за перше місце на ІV Всеукраїнському багатожанровому конкурсі мистецтв «Єднаємо серця», що проходив у Вінниці минулої суботи. Перемогу здобуто в номінації «Народна хореографія» (змішана вікова категорія), де загалом було заявлено 13 колективів.
— Цього разу ми виступали із танцем «Квіти України», в якому задіяні 54 учасники, — зауважила Катерина Рудакова. — Обираючи конкурс, який ми плануємо відвідати, я зважую, якого рівня будуть інші конкурсанти. Бо, якщо немає достойної конкуренції, то не цікаво. Діти повинні мати стимул, щоб боротися за перше місце.
«Хочу сказати велике дякую нашим батькам. Я дуже люблю їх. Адже, завдяки їхній допомозі, їхнім коштам, ми розвиваємося, маємо можливість оновлювати сценічні костюми, їздити на конкурси», — додає Катерина Рудакова. Водночас відзначає небувало потужну підтримку з боку міської влади.
«Упродовж двох останніх років повністю відремонтовано поверх Палацу культури, де знаходиться зал для занять — власне зал, а також хол. Виділили кошти на сценічні костюми, взуття, яке ми собі не могли дозволити раніше. Тепер старша і середня групи — повністю взуті (чоботи — для юнаків, туфельки — для дівчат). Закупили нові віночки, а також комплект вишиванок для середньої групи», — перераховує позитивні зміни керівник колективу.
Додамо, що авторитетне журі відзначило виступ «Веселки» ще однією нагородою — сертифікатом на знижку на участь у Міжнародному багатожанровому конкурсі мистецтв «Super Star», який орієнтовно пройде наступного літа на морському узбережжі.
«Тож, батькам наших діток вже можна починати готуватися. Адже це буде не одноденна поїздка — можна буде не тільки потанцювати, а й відпочити», — випромінює оптимізм художній керівник «Веселки» Катерина Рудакова.
Олег БРЮХАНОВ