ЗА КРОК ДО П’ЄДЕСТАЛУ

Обласний турнір з настільного тенісу за програмою спартакіади школярів цього разу був проведений на базі спортивного комплексу Житомирського технологічного університету, де створені відмінні умови для змагань з цього виду спорту. Сімнадцять збірних міст та районів Житомирщини, до складу яких було включено по 2 юнаки та 2 дівчини, виборювали перемоги та призові місця в парних, змішаних та особистих розрядах.
У парних розрядах як серед юнаків, так і серед дівчат, вихованці відділення настільного тенісу міської ДЮСШ, котрі зіграли досить вдало на попередній стадії турніру, підтримали набраний темп і у фінальній стадії тенісної спартакіади. Артем Гороницький та Сергій Струс лише у фінальній зустрічі зазнали першої поразки, поступившись переможцям, тенісистам з Бердичева з рахунком 2:3.
Не відстали від товаришів по збірній і дівоча пара — Оля Курманчук та Таня Ляпіна, які також стали другими призерками. У вирішальній зустрічі наші юнки поступилися чемпіонкам, котрі представляли збірну Житомирського району.
Також до шістнадцятки фіналістів потрапила наша команда і в поєдинках змішаних пар, принісши до загальної скарбнички необхідні залікові бали. За крок до п’єдесталу в цьому розряді залишилися вже згадувані Артем та Ольга, які фінішували на четвертому місці, інша пара, де змагалися Сергій та Тетяна, закінчила турнір на п’ятнадцятому місці.
Безумовно, тенісні поєдинки у перших розрядах досить цікаві, однак справжня майстерність та технічна підготовленість все ж визначається в особистих поєдинках, де успіх чи невдача залежить лише від самого себе.
В особистих розрядах до фіналу потрапляли по чотири кращих тенісиста та тенісистки за підсумками змагань у підгрупах. Це найкраще вдалось Артему та Ользі, а вже фінальний тур проводився за системою з вибуванням після двох поразок. Отож, кожна перемога була досить важливою для майбутнього місця збірної. Артем Гороницький в особистому розряді посів четверте місце, поступившись із рахунком 2:3 представнику м. Бердичів. А кращим серед тенісистів став представник обласного центру Вадим Іщенко, який у фіналі переміг ще одного бердичівлянина.
Ольга Курманчук серед дівчат фінішувала восьмою, набагато покращивши свій минулорічний результат, коли вона не потрапила до фіналу.
А перемогу у цьому розряді святкували Аліна Мороз та Наташа Орліковська зі збірної Житомирського району, які посіли відповідно 1 та 2 місця, третьою призеркою стала ще одна наша землячка, Ірина Яковець, зі збірної Новоград-Волинського району. До речі, Ірина разом з Олександром Осінським потрапила до трійки призерів у змішаному розряді.
А у командному заліку, до якого увійшли результати виступів усіх членів збірної, міська команда фінішувала четвертою, поступившись переможцям з команди Житомирського району та призерам, які представляли команди міст Бердичева та Житомира. Нижче нас у турнірній таблиці розташувалися минулорічні призери спартакіади, представники м. Коростень та Коростенського району. До шістки кращих у командному заліку потрапила збірна Новоград-Волинського району, замкнувши шістку.
У цілому, виступ однієї з наймолодших за віком команд, а це саме збірна нашого міста, слід вважати досить вдалим, адже до її складу увійшли тенісисти та тенісистки, котрі мають ще чимало часу для спортивного росту, а чи зможуть спортсмени та спортсменки використати свій потенціал, — буде видно з обласних змагань юнацьких спортивних з настільного тенісу, що пройдуть незабаром.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ