Меблева фабрика «Garant» продовжує соціальну підтримку мікрорайону: у дитсадку №16 «Веселка» встановили ігровий майданчик

Меблева фабрика «Garant» продовжує соціальну підтримку мікрорайону: у дитсадку №16 «Веселка» встановили ігровий майданчик

Не лише органи місцевого самоврядування зобов’язані дбати про благоустрій громади. Успішні підприємства також повинні активно долучатися до втілення соціально значимих ініціатив, — переконані співвласники меблевої фабрики «Garant» Олександр Диба й Микола Андрущенко.
Цей дієвий підхід на ділі демонструє меблева фабрика «Garant», чиїми зусиллями реалізовано вже другий проєкт у мікрорайоні «Морське». Цього разу — спільно з колегою-меценатом, депутатом міської ради Ігорем Олейником.

Навесні цього року меблева фабрика «Garant» допомогла сусідам — ЗОШ №9, створивши на території навчального закладу екопарк із екзотичними насадженнями (про це йшлося в газеті «Звягель» у №19 від 12 травня 2022 року). Нині ж меценати реалізували черговий проєкт для освітян — встановили ігровий майданчик на подвір’ї дитсадка №16 «Веселка».

— Сьогодні дитсадок щоденно відвідує 140 діток. Очікуємо, що з початком навчального року їх збільшиться до 180. А загалом подали заяви на зарахування батьки 230 дітей, — розповідає керівниця ДНЗ №16 Вікторія Данюк. — Якщо взяти до уваги період воєнного стану, то наш навчальний заклад відновив роботу 11 квітня. Батьки нам довіряють, і приводять сюди своїх дітей. Загалом потенціал ще не вичерпано — можемо прийняти до 280 діток. А з 1 вересня на базі ДНЗ №16 відбуватиметься навчальний процес початкової ланки ЗОШ №9, оскільки дитсадок має укриття. Наразі в укритті завершуються ремонтні й підготовчі роботи.

Будиночки, паркові лавки, гойдалки, «автомобілі» цього сонячного дня заповнені галасливою малечею. Радість і дзвінкий дитячий сміх — певно, найкраща винагорода за добру справу.

— Покращуйте демографічне становище у громаді й приводьте до нас своїх діток, — жартома і всерйоз закликає керівниця дитсадка Вікторія Данюк.

Ще кілька десятків років тому «Морське» мало чимало ознак депресивного мікрорайону. У минулому — військове та частково відомче містечко, після розформування військової частини й кризи сільмашу зосталося із украй низьким рівнем благоустрою. П’ятнадцять років тому органи місцевого самоврядування дещо оживили мікрорайон, фактично збудувавши тут нову дорогу по вулиці Гоголя (до речі, варто б поцікавитися рецептом якісного асфальтування в тодішнього підрядника — дорозі реально в цьому році виповнилося 15 років, а асфальт пошкоджено лише там, де його свідомо пошкодили, прокладаючи різні комунікації).

На території колись величезного за новоградськими мірками сільмашу почали роботу нові підприємства. І тут жителям «Морського» пощастило з сусідами. Адже меблева фабрика «Garant» не збирається зупинятися на досягнутому. Як стверджують керівники підприємства, це — лише початок. Сподіваємося, у планах — ще багато соціально значимих ініціатив.

Поряд із цим у діях і словах співвласників меблевої фабрики «Garant» — Олександра Диби й Миколи Андрущенка — простежується заклик: давайте об’єднуватися в прагненнях і спільними зусиллями покращувати громаду, в якій ми живемо!

Приємно, що така позиція має однодумців. Депутат міської ради Ігор Олейник, до слова, нещодавно відгукнувся на прохання місцевих мешканців і подбав про виготовлення і встановлення лавок на алеї в «Зелених», у інших мікрорайонах, школах і садочках. У його планах — облаштувати лавки на території лікарні.

Віримо, що такий підхід до розвитку громади однаково актуальний як для органів місцевого самоврядування, так і для кожного підприємства чи підприємця, і, навіть, для кожного небайдужого жителя.

\"Меблева \"Меблева \"Меблева \"Меблева

Олег БРЮХАНОВ
Фото Артема ТАРАСЮКА