Апеляційний суд призначив НОВУ дату розгляду в справі Миколи Боровця

Апеляційний суд призначив НОВУ дату розгляду в справі Миколи Боровця


Як повідомляє офіційний портал «Судова влада України», засідання Житомирського апеляційного суду в справі Миколи Боровця призначено на 3 листопада 2022 року, на 11:30.





Нагадаємо, це буде вже третя спроба апеляційного суду розглянути скаргу Новоград-Волинського міського голови на постанову Новоград-Волинського міськрайонного суду, якою його визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 172-7 КУпАП.





Перше засідання апеляційного суду було призначено на 22 вересня. Втім, того дня слухання по суті справи не відбулося, суд призначив нову дату — 18 жовтня.





18 жовтня засідання суду не відбулося через перебої з електропостачанням, що виникли внаслідок ворожих ударів по інфраструктурних об’єктах області. Про це «Звягелю» повідомили в Житомирському апеляційному суді. Як зазначили в секретаріаті суду, всі справи, заплановані на 18 жовтня, були перенесені.





Нагадаємо, Микола Боровець оскаржує в Житомирському апеляційному суді постанову Новоград-Волинського міськрайонного суду, якою його визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 172-7 КУпАП. Зокрема, своє відсторонення від посади на строк — шість місяців.





На підставі складеного НАЗК протоколу 31 серпня цього року суд визнав міського голову Новограда-Волинського винним через призначення на посаду в мерію особи, яка фінансувала виборчу кампанію посадовця. Суд першої інстанції наклав на нього стягнення у вигляді штрафів у розмірі 5100 грн, із позбавленням права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, на строк 6 (шість) місяців.





Як повідомляла газета «Звягель», ключовим у рішенні першої інстанції є не стільки штраф, як позбавлення права обіймати певні посади. Адже, у відповідності до п. 3-1 ч. 1 ст. 79 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», повноваження міського голови можуть бути достроково припинені за сам факт відсторонення від посади, незалежно від терміну.
Олег БРЮХАНОВ
Фото міської ради