У хатах-пустках переселенцям стає тепліше від підтримки людей

У хатах-пустках переселенцям стає тепліше від підтримки людей

Майбутні медики, а нині — студенти медичного коледжу, разом із викладачами створили на базі свого закладу волонтерський центр «Милосердя». Днями вони оголосили про збір речей для переселенців, яких війна змусила шукати домівки в сільських громадах нашого краю.

Це навіть уявити страшно, що цілі сім’ї залишилися без даху над головою і засобів існування, тому поїхали з місць активних бойових дій. Коли опиняєшся один на один із такими жорстокими обставинами, тоді важко переоцінити допомогу небайдужих.

Як розповіла координатор Ніна Мороз, їхній колектив зараз опікується переселенцями в Барашах колишнього Ємільчинського району. Село віддалене, автобусне сполучення погане, заселитися людям довелося в хати-пустки, у яких давно ніхто не живе. Ось чому сюди потрібне все необхідне для побуту.

— Люди потребують буквально всього: одягу та взуття (для дорослих і дітей від року до 14-ти), — каже Ніна Олександрівна. — Радіють книжечкам, іграшкам, посуду (каструлям, сковородам), матрацам, постілі, засобам гігієни. Будь-які продукти і консервація — дуже потрібні. Наші працівники і сім’ї студентів активно долучаються до збору необхідного. Зараз наші студенти збирають кошти на крупи, олію. Люди — скромні, готові ділитися з іншими, не нахабні. Щиро радіють допомозі.

Виявилося, що серед переселенців також є вагітна жінка, котра незабаром буде народжувати. Має ще двох доньок (2-ох та 4-ох років). «Якщо хтось бажає опікуватися цією сім’єю індивідуально, то ми можемо дати координати», — звертаються волонтери до добрих людей.

Збір гуманітарної допомоги — в медичному коледжі на вул. Мамайчука, 10 (з 9-ї до 18-ї год.). Тел. для довідок: 096-76-76-410, Ніна Олександрівна.

Юлія КЛИМЧУК