У Звягеля тепер є свій Тайсон

У Звягеля тепер є свій Тайсон

Вісімнадцятирічний спортсмен Олег Кузьменко зі Звягеля настільки щиро захоплюється спортивним шляхом американського професійного боксера Майка Тайсона, що той став для нього прикладом не лише викладатися у спорті на всі 100%. Олег навіть прізвище змінив на честь свого кумира — у паспорті тепер записаний, як Кузьменко-Тайсон!

А цими днями на змаганнях із вільної боротьби, що проходили в Білій Церкві, звягельський Тайсон підтвердив, що, можливо, колись дійсно стане зіркою великого масштабу. Принаймні, так вважає його тренер Юра Мірзабекян.

«Він — дуже мотивований. Не хочу наврочити, але може буде зірка», — говорить про молодого вихованця тренер. — Трішки не вистачило йому досвіду, щоб здобути золоту нагороду на кубку України з вільної боротьби серед чоловіків».\"У

Олег здобув срібну медаль у ваговій категорії 92 кг. Гарний старт виявився дебютом для спортсмена, і одразу — крутий результат. Напередодні Олег виступив на чемпіонаті України у своєму віці і виграв, виконавши норматив майстра спорту України. А за два тижні поїхав на кубок України серед чоловіків і зайняв почесну другу сходинку спортивного п’єдесталу.

«Наші — найкращі навіть зі сріблом!», «Гідний спортсмен», «Наступним буде золото!» — у мережі під дописом тренера містяни вітали з перемогою.

«Такого спортсмена з олімпійських видів в місті давно не було. Відправляю його з національною збірною на збір у спортивній базі «Заросляк», далі готуємося на 2023-й рік, коли відбудуться три відбірних старти на чемпіонати Європи та світу».

Спортсмен — цілеспрямований, відповідальний і дуже завзятий. Над результатом працював вісім років. Тепер, вірять обидва, попереду чекають нові перспективи. Є передумови, що вони справді народять нову спортивну зірку. І колись, можливо, українське прізвище Кузьменко хтось із фанатів запише у свій паспорт.

\"У

Юлія КЛИМЧУК