Як добратися на потяг  у комендантську годину?

Як добратися на потяг у комендантську годину?

Час від часу в мережі зустрічаються запитання від містян: як під час війни дістатися вночі на залізничний вокзал? Тим паче, що всі потяги, які прямують через Звягель, курсують саме в нічний час.

Дехто з пасажирів їде заздалегідь, очікуючи потім декілька годин на станції прибуття потягу, інші люди збиваються з ніг у пошуках контактів перевізників, які надають таку послугу. У мережі багато порадників, але чи всі вони володіють із цього приводу точною інформацією?

Аби це з’ясувати, «Звягель» звернувся до очільниці відділу економічного планування та підприємницької діяльності міської ради Алли Володіної. Ось як вона прокоментувала:

— У місті дозволено працювати в комендантську годину лише одному перевізнику на прохання містян. Офіційно вночі дозволена робота лише таксі 6300, п’ятьом автомобілям цієї служби. Раніше вони їздили за перепустками, тепер номери автівок, яким дозволено рух, погоджено з поліцією. Інші перевізники, які їздять вночі, працюють без офіційного дозволу, на свій страх та ризик, тож можуть бути затримані. Тому й виникають ситуації, коли люди скаржаться, що таксі на виклик не доїхало. Не варто розраховувати на перевізників, у яких немає дозволу на пересування.

Отже, дістатися вночі на залізничний вокзал можливо. Необхідно мати при цьому квиток (паперовий чи електронний). Дозволено також перевезення іншим водіям за умови наявності документів, що засвідчують їхню особу, та наявності квитка, що підтверджує відправлення пасажира в комендантську годину.

Юлія КЛИМЧУК