Нове обладнання вирішило проблеми з тиском води в п’ятиповерхівці по Вокзальній, 38

Нове обладнання вирішило проблеми з тиском води в п’ятиповерхівці по Вокзальній, 38

Щоб системи централізованого водопостачання та централізованого водовідведення працювали без збоїв і забезпечували належну якість послуги, потрібні постійні капіталовкладення. «Підприємству необхідні значні інвестиції в інфраструктуру для усунення украй важливих для мешканців міста проблем. Але комунальне підприємство Звягельської міської ради «Звягельводоканал» поступово вирішує багаторічні проблеми з водою», — підкреслюють у КП «Звягельводоканал».

Одним із таких прикладів стало підвищення тиску води у п’ятиповерховому житловому будинку по вулиці Вокзальній, 38.




\"Нове

Як зазначили у КП «Звягельводоканал», підприємство закупило та встановило сучасне обладнання. Це дало змогу збільшити тиск води у вищевказаний будинок та реалізувати довгоочікувану подію для його мешканців.

Окрім того, це обладнання споживає значно менше електроенергії за рахунок частотного перетворювача (насос не працює на максимальній потужності при малому використанні води). При цьому тиск залишається незмінним, незважаючи на об’єм споживання води.

З аналогічною проблемою стикаються жителі мікрорайону «Зелені».

«КП ЗМР «Звягельводоканал» розуміє проблему з тиском на інших ділянках. Зокрема, однією з основних є низький тиск у мікрорайоні «Зелені», — стверджує керівництво підприємства.

Однак будівництво підвищувально-насосної станції (ПНС) є великим та фінансовозатратним проєктом, який КП ЗМР «Звягельводоканал» самостійно реалізувати не в змозі. Тому підприємство подало на погодження депутатів Звягельської міської ради пропозицію про включення до програми соціально-економічного розвитку щодо фінансування ПНС у мікрорайон «Зелені».

«Наголошуємо, що вся проблематика та критичний стан певних речей нам зрозумілі, однак будь-який ремонт потребує коштів, процес оновлення інфраструктури є довготривалим», — підкреслюють у ֿ«Звягельводоканалі».

\"Нове

Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото КП ЗМР «Звягельводоканал»