Екзаменація в сервісних центрах МВС Житомирщини: що зміниться та де складатимуть тепер іспити

Екзаменація в сервісних центрах МВС Житомирщини: що зміниться та де складатимуть тепер іспити


Уже з 3 серпня майбутні водії Житомирщини будуть складати іспити в 2 сервісних центрах МВС області – № 1841 у с. Довжик Житомирського району та № 1843 в Коростені. Такі зміни відбуваються у зв’язку із запуском пілотного проєкту із запровадження прозорих іспитів. Однак це не означає закриття інших сервісних центрів МВС області – вони продовжують надавати реєстраційні послуги та послуги із заміни й відновлення посвідчення водія.
Разом з Житомирською областю з серпня до проєкту долучаються також Рівненська, Сумська та Кіровоградська області. Раніше «пілот» вже гарно показав себе у Київській, Вінницькій, Львівській та Одеській областях. Згідно зі статистикою, кожен четвертий кандидат у водії відмінно складає теоретичний іспит з першого разу, а кожен третій успішно складає практичний іспит з першого разу.
Що зміниться в самому іспиті?
У самій процедурі іспиту жодних змін не відбувається – кандидати так само складають теоретичну та практичну частини. Як пояснив начальник РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області Віктор Білецький, дещо зміняться тільки умови складання іспитів.
«Відтепер екзаменаційні класи будуть обладнані 4-ма камерами для «перехресного» запису. Також відбуватиметься повна аудіофіксація, що унеможливлює будь-яке втручання в екзаменаційний процес сторонніх осіб та підказки «збоку»», – розповідає очільник сервісних центрів МВС області.
Додатковими камерами будуть оснащені також автомобілі – фільмуватимуть не тільки особу, хто складає іспит, а й рухи рук та ніг кандидата й екзаменатора. Це забезпечить прозорість складання та дасть можливість більш ефективно відстоювати свої інтереси при спірних ситуаціях.
«Важливим нововведенням є відкриття онлайн-запису на практичний іспит. Раніше ця опція була доступною тільки безпосередньо в сервісному центрі МВС через термінал самообслуговування», – повідомив Віктор Білецький.
Для більш ефективної роботи в сервісних центра МВС, які беруть участь у проєкті, розширюють штат екзаменаторів та автопарк, а також збільшують кількість маршрутів для прийому практичних іспитів.
Що буде з сервісними центрами МВС, які не беруть участь у проєкті?
На Житомирщині не беруть участь у проєкті 3 сервісні центри МВС – у Бердичеві, Звягелі та Радомишлі. Однак це не означає, що їх закриють.
«Усі сервісні центри продовжують роботу в штатному режимі й надають реєстраційні послуги з транспортними засобами. Також там лишаються доступними послуги з обміну та відновлення після втрати посвідчення водія», – наголосив начальник РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області.
Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.





РСЦ ГСЦ МВС в Житомирській області