Питання про футбольне поле  за 28 млн грн зняли з розгляду Але «вхідну групу» на стадіон «Авангард» планують оновити

Питання про футбольне поле за 28 млн грн зняли з розгляду Але «вхідну групу» на стадіон «Авангард» планують оновити

Днями з’явилася інформація, що на чергове засідання сесії Звягельської міської ради виноситься питання про виділення близько 28 мільйонів гривень для облаштування футбольного поля зі штучним покриттям у мікрорайоні «Морське». Аргументація: нове футбольне поле дозволяло б проводити тренування учнів дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки навіть узимку.

Втім, 28 мільйонів гривень в умовах війни — на об’єкт, що й близько не належить до критичної інфраструктури, — такі видатки в соцмережах звягеляни одразу ж охрестили, м’яко кажучи, не обгрунтованими.

Сесія міської ради, де мало б розглядатися це питання, відбудеться 20 липня. Напередодні газета «Звягель» звернулася за коментарем до секретаря міської ради Оксани Гвозденко.

«Питання про будівництво футбольного поля зі штучним покриттям зняли ще до початку засідань постійних депутатських комісій, — пояснила Оксана Гвозденко. — Так, дійсно така пропозиція була: тренери-викладачі з футболу ДЮКФП звернули увагу міської влади на те, що взимку відсутні нормальні умови для тренувань. Йшлося про переоблаштування футбольного поля, що межує з вулицею Гоголя. Але питання зняли».

Натомість заміна, так званої, вхідної групи на стадіон «Авангард» залишається в силі. Нині триває капітальний ремонт тротуарів і дороги по вулиці Івана Мамайчука, і було б недоречно, зробивши комфортні тротуари, залишити старий паркан і старі ворота, — пояснюють у міській раді. Планується, що паркан навколо стадіону «Авангард» буде замінено лише на ділянці вулиці Івана Мамайчука. Разом із «вхідною групою» на це передбачається витратити до 1,5 млн грн.

Також проєкт передбачає встановлення на стадіоні «Авангард» нового модульного туалету орієнтовною вартістю 1,5 млн грн.

\"Питання

Місцевій владі — «останнє попередження»


Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зробив місцевій владі «останнє попередження» щодо витрачання коштів на барабани, стадіони та бруківку. Він заявив, що місцева влада має припинити витрачання кошти на закупівлю товарів та послуг, які не є пріоритетними під час війни.

«Хочу звернутися до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, незалежно від політичного забарвлення. У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов’язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель. Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє. Я вже мовчу про сигнали, які ми отримуємо із фронту — наші захисники просто шоковані цими новинами», — йдеться у повідомленні голови фракції «Слуга народу» 17 липня в Telegram.

Народний депутат зауважив, що в парламенті активно обговорюється ідея обмеження розпорядження бюджетними коштами.

«Зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про «напад на децентралізацію», що «влада атакує місцеве самоврядування» та поширювати інші схожі меседжі. Саме тому я вирішив опублікувати цей пост. Вважайте це останнім попередженням. Якщо ви не зупинитеся, не припините витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану», — написав голова фракції «Слуга народу».

Олег БРЮХАНОВ