Мрія ентузіаста: Сквер надії та Алея здійснення бажань

Мрія ентузіаста: Сквер надії та Алея здійснення бажань

Маленькими кроками кожен із нас здатен робити цей світ кращим. І навіть під час війни не варто зупинятися.

Ініціатива містянина Сергія Горного — продовжувати облаштовувати дитячий майданчик, спільно створений мешканцями мікрорайону «Кар’єр» до повномасштабної війни.



Зараз поменшало охочих дбати про благоустрій майданчику. Тим не менше, чоловік не залишив мету встановити гойдалки та висаджує дерева. Мова йде про околицю, куди у влади часто не доходять руки.



Аби отримати кошти на оснащення майданчику, Сергій продає вирощені саджанці за символічні 50 гривень. Або пропонує людям перерахувати ці гроші волонтерам чи безпосередньо на потреби ЗСУ. Безкоштовною ця пропозиція є для шкіл, дошкільних закладів міста, а також — для локацій загального користування.





«Днями ми посадили на дитячому майданчику нові саджанці. Було б добре, якби наш дитячий майданчик перетворився з часом у сквер.



Звісно, роботи тут багато. Майбутньому скверику Сергій пропонує дати назву «Сквер надії», алею назвати «Алеєю здійснення мрій».

- Замовляєш бажання, пройшов із кінця в кінець, і все — мрія здійсниться! Молодята могли би загадувати мрії на початку шлюбного життя, - мріє садівник.

За час війни Сергій із помічниками висадили понад 20 дерев. До війни робили це гуртом з іншими мешканцями.



Спочатку лісники подарували саджанці, але багато не прижилися. Сергій знайшов вихід — висадив насіння катальпи.



«Перша партія пропала, бо я рано виніс саджанці в теплицю, — каже Сергій. — На початку квітня ризикнув висадити другу партію, і вона тепер прикрашає наш майданчик на території шостої школи та дитячого садочку «Дзвіночок».



Сергій не проти ділитися декоративними саджанцями.



У мережі запропонував висадити саджанці на території міськрайТМО. Мовляв, тут теж не завадить благоустрій: «У мене є на примітці локація — асфальтована стежка до травматології. Людям приємніше було б ходити в затінку квітучих дерев. На пропозицію керівництво поки лікарні не відреагувало, але вона залишається в силі».

Цікаво, що насіння катальпи збирали в Парку пам’яті, створеному біля Броників на честь загиблих захисників.

«Від 2017 року я там не одне дерево посадив, — розповів Сергій. — Розумію, що зараз — усе для перемоги, але є речі, які не можна відкладати під час війни.



Наразі в мене є саджанці та насіння, які можна висіяти на наступний рік", - каже він.

Гойдалки на майданчику чоловік планував встановити влітку, але постійно бракує допомоги. Якщо маєте змогу долучитися, то це не буде зайвим. І вам за будуть дуже вдячні діти з «Кар’єру».
 

Юлія КЛИМЧУК