Про новорічно-різдвяні заходи в громаді

Про новорічно-різдвяні заходи в громаді

Як у минулому, так і в цьому році важливою була думка батьків щодо формату організації новорічно-різдвяних заходів у громаді. За дорученням міського голови Миколи Боровця, управління освіти і науки міської ради провело в першій половині листопада опитування серед батьків учнів освітніх закладів щодо їх бачення новорічно-різдвяних заходів в умовах воєнного часу. 1 тисяча 750 батьків висловили свої думки. Вдячність усім за активність.




Результати анкетування обговорено на зустрічі з батьками — головами батьківських комітетів освітніх закладів громади, яка відбулася 16 листопада в Будинку рад за участі міського голови Миколи Боровця, заступниці міського голови Наталії Борис, начальниці управління освіти і науки міської ради Тетяни Ващук, керівників закладів позашкільної освіти, директора Палацу культури імені Лесі Українки. Про це повідомлялося на офіційних медіаресурсах міської ради. Приємно відзначити, що думка батьків і влади в більшості солідарна.

Встановлення головної ялинки на площі не планувалося як у минулому, так і в поточному році. Проте ми, українці, не повинні втрачати наші цінності, традиції, наші свята й ті найголовніші речі, які вони символізують. Ми трішки прикрасимо ялинки в центральній частині міста, які ростуть по вулиці Шевченка. Встановимо різдвяну шопку неподалік Свято-Михайлівського собору. Облаштуємо фотозону для діток, аби їх серця наповнилися різдвяною радістю.

Навіть в умовах повномасштабної війни ми все повинні зробити, щоб діти відчули радість. Вони мають вірити в новорічні дива. Не позбавляймо їх цього! Міські культурні новорічно-різдвяні заходи будуть анонсовані на місцевих медіаресурсах, з урахуванням інформаційної гігієни. Плануються в освітніх закладах та закладах позашкільної освіти традиційні новорічні ранки, виставки-конкурси малюнків, декоративно-прикладного мистецтва, Андріївські вечорниці, флешмоби, робота фотозон, різдвяні віншування, благодійні акції на підтримку ЗСУ. Палац культури імені Лесі Українки готує новорічну виставу для дітей, розважально-ігрові програми, новорічний квартирник. Музеї, бібліопростори запросять дітей на майстер-класи, мистецькі акції, різдвяні зустрічі, музичні посиденьки, різдвяну коляду. Туристичний центр підготував для дітей велику автобусну екскурсію новорічним Звягелем. Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту готується вшанувати наших юних спортсменів на «Спортивному Олімпі 2023», проведе міські новорічні спортивні змагання.

У цьому році Святий Миколай завітає до дітей 6 грудня, а 1 грудня в Палаці культури імені Лесі Українки відкривається Резиденція Святого Миколая, за правилами воєнного часу, бо безпека дітей — головне.

Різдво Христове в Україні — 25 грудня — одне з найбільших релігійних свят.

Складний 2023 рік приніс біль, втрати найкращих містян — Героїв-Захисників. Зруйнував домівки. Тисячі родин громади живуть у тривозі за рідних, які воюють на фронті за Україну, за кожного з нас. Молімось, нехай Господь Бог захистить і вбереже їх.

Напередодні новорічно-різдвяних свят відвідайте Сквер Пам’яті. Віддайте шану загиблим Захисникам, які дивляться на нас зі світлин. Попросіть у Бога упокоїти їхні душі. Згадайте про їх сім’ї, відчуйте біль втрати і подбайте про спокій і тишу. А тому прохання: без гучних вечірок. Краще перерахуйте кошти на благодійність. І не забуваймо про комендантську годину.

З повагою Наталія Борис,
заступниця міського голови