Дієва соціальна ініціатива  БО «Благодійний фонд «Надія для всіх»

Дієва соціальна ініціатива БО «Благодійний фонд «Надія для всіх»

Війна в Україні ще більше ускладнила й без того скрутні життєві умови самотніх людей похилого віку. Один із закладів, що забезпечує підтримку таких людей, діє на території Довбиської територіальної громади. Про особливості організації процесу життєдіяльності в закладі в умовах воєнного стану — у матеріалі нижче.

 

Ситуація в Україні вимагає особливого підходу до адаптації людей похилого віку. Це має важливе значення, адже вони сюди потрапили в період війни й продовжують прибувати в цей заклад. Йдеться про благодійну організацію «Благодійний фонд «Надія для всіх». Організовує, керує та контролює роботу організації Світлана Штих.

Попри відчутні фінансові потреби, Світлана Миколаївна знаходить різні шляхи розв’язання проблем. Умови проживання в установі соціального відділу благодійної організації «Благодійний фонд «Надія для всіх» адаптовані, завдяки небайдужим людям.

Під час повномасштабної війни в Україні фонд надає всі необхідні послуги для внутрішньо переміщених осіб.

У закладі перебуває 24 особи похилого віку. Соціальні потреби забезпечує технічний персонал — 25 штатних працівників. Однією з важливих особливостей перебування в закладі є врахування індивідуальних фізичних, психологічних можливостей підопічних, адже вони надзвичайно потребують психологічної підтримки та адаптації.

Дієва соціальна ініціатива  БО «Благодійний фонд «Надія для всіх»

Відзначимо, що люди забезпечені необхідними. Їм надається харчування, медичне обслуговування, соціальний захист, психологічна підтримка — загалом перебування одного підопічного в закладі, відповідно до розрахунків, потребує 500 грн на добу.

Важливим аспектом для підопічних закладу є доступ до інформації про життя в Україні та українців в умовах війни.

Трудовий колектив намагається підтримувати добрі стосунки між людьми похилого віку, розуміючи їх соціальний та моральний стан. Цьому сприяє правильний підхід та організація роботи, що створює позитивний вплив у взаємовідносинах із підопічними.

Успішність у роботі трудового колективу з людьми похилого віку залежить від готовності виконувати свої службові обов’язки. Тож, підводячи підсумки, наголосимо на таких моментах:

— життєдіяльність фонду «Надія для всіх» залежить від правильної організації системи функціонування закладу;

— професіоналізму працівників;

— створення атмосфери взаєморозуміння між трудовим колективом та підопічними;

— залучення інвесторів та небайдужих людей для покращення умов перебування людей у закладі.

Дарина ВЕСЕЛЬСЬКА
студентка 3-го курсу ННІ філології та журналістики