У Звягелі поліцейські затримали чоловіка за вчинення розбою на АЗС

У Звягелі поліцейські затримали чоловіка за вчинення розбою на АЗС

Зранку 23 березня до поліції надійшло повідомлення про те, що на одній із АЗС райцентру невідомий чоловік, погрожуючи предметом, схожим на ніж, на очах у працівників забрав півтора десятки сім-карт та втік.

Вже за кілька хвилин його розшукали поліцейські Управління поліції охорони в Житомирській області. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Звягельський районний відділ поліції Житомирщини, працівники якої задокументували всі обставини події.

У Звягелі поліцейські затримали чоловіка за вчинення розбою на АЗС

Правоохоронці затримали 30-річного місцевого жителя на підставі ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.  

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) ККУ. Нині слідчі райвідділу оголосили чоловікові про підозру у вчиненні вказаного правопорушення. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За чинним законодавством розбій, учинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Окрім того оперативники кримінальної поліції з’ясували, що звягелянин того ж дня викрав мобільний телефон із магазину, розташованого у райцентрі. Тож відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) ККУ. Триває встановлення й цих обставин.

За матеріалами Звягельського ВП