Кинув гранату на подвір’я пенсіонера

Кинув гранату на подвір’я пенсіонера

Звягельські слідчі відправили на лаву підсудних причетного.

У лютому до поліції надійшло повідомлення про вибух, що стався на одній із вулиць райцентру. На місці події працювала слідчо-оперативна група Звягельського райвідділу.

 

Правоохоронці з’ясували, що вибух пошкодив легковий автомобіль заявника, 71-річного місцевого жителя.

Поліцейські задокументували всі обставини, вилучили частину важеля та осколки від гранати, іншу слідову інформацію та розпочали розшук причетного до правопорушення.

Кинув гранату на подвір’я пенсіонера

Того ж дня оперативники кримінальної поліції встановили, що злочин вчинив 35-річний місцевий житель. Його розшукали в місті.

Чоловік зізнався, що кинув РГД-5 на територію домоволодіння пенсіонера та втік. Свій вчинок він пояснити не зміг.

Зібравши необхідні докази та висновки експертів, слідчі Звягельського районного відділу поліції оголосили фігуранту про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Днями обвинувальний акт скеровано до суду.

Кинув гранату на подвір’я пенсіонера

Правоохоронці нагадують: умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом карається позбавленням волі на строк від 3 до 10 років.

Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Звягельський районний відділ поліції