ШАХОВІ ШКІЛЬНІ БАТАЛІЇ

Шаховий турнір серед школярських збірних міст та районів Житомирщини за програмою спартакіади школярів завершився нещодавно в обласному центрі. До змагань заявилось 23 команди, до складу яких дозволялось включати 2 шахіста та 1 шахістку. Спортивну честь міста представляли вихованці відділення шахів міської ДЮСШ під керівництвом Миколи Малиновського. Фізичне та психологічне навантаження на учасників та учасниць було досить значним, адже за два ігрових дні слід було зіграти 7 турів.
Після першого ігрового дня наша збірна ділила за кількістю набраних очок 1-3 місця, причому, нашим землякам вдалося обіграти збірну Коростишева, яка в підсумку фінішувала на 2 місці. Другий ігровий день завершився для наших юних шахістів не так вдало, адже саме в цей день у вирішальному поєдинку за право увійти до трійки призерів новоград-волинці з рахунком 1:2 поступились бердичівським шахістам. Від 3 місця нас відділяло 0,5 очка, тож у підсумку, як і торік, звягельчани фінішували четвертими.
Перемогу ж здобули господарі змагань, 2-3 місце відповідно посіли шахові команди з смт. Коростишів та м. Бердичів. Враховуючи, що склад команди був чи не наймолодшим серед усіх учасників, тренер М.Малиновський запевняє, що кращі часи для його вихованців іще попереду. Адже Оксана Ткачук навчається лише у шостому класі, а Дмитро Музичко та Олександр Ткачук — у дев’ятому. Найвдаліше у нашій збірній виступив саме Дмитро, який здобув 5,5 очок із 7 можливих.
А наймолодші за віком шахісти, які народились у 1999-2000 рр., виборювали першість області. Всього змагалось 27 шахістів протягом двох ігрових днів. Вихованець шахового відділення ДЮСШ Богдан Дрозда, зігравши у шести турах, де здобув 4 перемоги та потерпів 2 поразки, посів підсумкове 6 місце. Наша шахова зірочка, котрій лише 9 років, зможе підтвердити свій рівень у наступному році. Готував шахіста М.Малиновський.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ