IКОНИ ДЛЯ НЕЗРЯЧИХ ЛЮДЕЙ ВИПУСТИЛИ В УПЦ

Напередодні «Неділі про сліпого», що в Православній Церкві припадає на шостий тиждень після Пасхи, — 20-21 травня — в УПЦ презентували 10 тис. екземплярів тактильної ікони для незрячих людей. Як повідомили в представництві духовно-просвітницьких проектів УПЦ, тактильну ікону для незрячих випустили з нагоди відзначення 1020-річного ювілею Хрещення Руси: на цупкому папері витиснені обриси рівноапостольного князя Володимира. Саме він вважається заступником незрячих людей. Ікона підписана шрифтом Брайля. Оригінал образу князя Володимира, зображеного на тактильній іконі, знаходиться у Свято-Володимирській церкві у Голосіївському районі Києва.
До тектильної ікони додається чотири сторінки витисненого шрифтом Брайля тексту, де вміщена детальна інформація про «ікону рівноапостольного князя Володимира, який є благословенням кожному незрячому жителю України». Також в листі-додатку написана молитва для незрячих людей до їхнього заступника.
Один з ініціаторів створення ікон для незрячих, керівник сектору духовно-просвітницьких проектів УПЦ архімандрит Феодосій Снігірьов зазначив, що випуском цих ікон Церква засвідчує розуміння того, що «люди, які позбавлені можливості бачити очима, можуть роздивитися цей світ за допомогою дотику та слуху».