23 ТРАВНЯ БЛАЖЕННIШИЙ МИТРОПОЛИТ ВОЛОДИМИР IЗ АРХIПАСТИРСЬКИМ ВIЗИТОМ ВIДВIДАВ ЖИТОМИРСЬКУ ЄПАРХIЮ УПЦ

23 ТРАВНЯ БЛАЖЕННIШИЙ МИТРОПОЛИТ ВОЛОДИМИР IЗ АРХIПАСТИРСЬКИМ ВIЗИТОМ ВIДВIДАВ ЖИТОМИРСЬКУ ЄПАРХIЮ УПЦ

Мета візиту — освячення новозбудованого храму на честь Покрови Божої Матері у селі Будичани, Чуднівського району області.
На в’їзді в область Первосвятителя зустрів архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій.
Після освячення новозведеної церкви, архіпастир у співслужінні архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія, єпископа Переяслав-Хмельницького Олександра (секретар Предстоятеля УПЦ) та духовенства регіону звершив у церкві Божественну літургію.
Наприкінці богослужіння митрополит подарував церковній громаді Касперовський образ Божої Матері та привітав присутніх із визначною подією.
«Вітаю вас із святом на честь освячення цього дивного Божого храму, який віднині стане небесно-земною територією. Нехай Господь допомагає вам у ваших трудах, посилає фізичне і духовне здоров’я, щоб ви постійно могли славити Господа», — сказав архіпастир.
Також Предстоятель відзначив церковними нагородами тих, чиїми стараннями був зведений Свято-Покровський храм. Це, насамперед, народний депутат України Сергій Рижук (орден преподобного Іллі Муромця ІІ-ступеня) та його дружина Людмила Рижук (орден святої великомучениці Варвари). Крім цього, ряд меценатів нагороджено ювілейними орденами «1020-річчя Хрещення Київської Русі».
Будівництво Свято-Покровської церкви розпочалося у 2002 році за ініціативи народного дупутата Сергія Рижука, для якого Будичани є рідним селом. Тоді ж, 25 серпня, керуючий єпархією архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій освятив місце під майбутній храм. Найближчим часом планується завершення робіт із благоустрою церкви та прилеглої до неї території. Також на цокольному поверсі споруди будуть обладнані дитячі класи для заняття живописом, ліпкою, вишиванням, різьбленням та іншими видами мистецтва.
Максим СИДОРЕНКО