ДЕ ВИДАЄТЬСЯ НАЙКРАЩА ДРУКОВАНА ШКІЛЬНА ГАЗЕТА?

ДЕ ВИДАЄТЬСЯ НАЙКРАЩА ДРУКОВАНА ШКІЛЬНА ГАЗЕТА?

\"ДЕВідповідь на це та інші запитання дав фінал ХІІ Національного конкурсу шкільних газет, що відбувся 15 травня у Миколаєві. Крім вищезгаданої, нагороджувалися переможці та призери у таких номінаціях, як Найкраща шкільна газета Національного конкурсу, Найкраща газета за змістом, Найкращий автор шкільного друку, Найкраща електронна газета, Найоригінальніша газета, Найкраща газета за оформленням, Найкраща стінна газета, Кращий матеріал на тему євроінтеграції України, Шкільна преса про українську рок-музику, Кращий матеріал про розвиток українського хіп-хопу, Кращий телерепортаж, Кращий матеріал на тему шкільного самоврядування.
На конкурс було представлено стінні, друковані, електронні шкільні та класні газети, а також газети професійно-технічних училищ з усієї України. 2200 газет з 23 областей України та 408 загальноосвітніх шкіл змагалися цього року за першість у Національному конкурсі шкільних газет. Лише 18 з них посіли призові місця в 13 номінаціях. Серед переможців — представники АР Крим, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Вінницької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької та Черкаської областей.
\"ДЕГазеті колегіумних класів «No Comments» Новоград-Волинського колегіуму пощастило вже втретє. 2006-го колегіантка 11А класу Катерина Степанова була відзначена у номінації Найкращий автор шкільного друку. Рік потому десятикласниця Євгенія Збаращук посіла ІІ місце у номінації Кращий матеріал на тему євроінтеграції України. Після річної перерви нас знову запросив на урочисту церемонію нагородження Миколаївський коледж преси та телебачення, котрий є організатором конкурсу. І не лише ця установа доклала грандіозних зусиль для того, щоб шкільна преса країни мала свій національний конкурс. Долучилися також Національна спілка журналістів, Академія педагогічних наук України, Асоціація моло-
діжної преси України, Представництво Європейської Комісії в Україні, газети «Голос України» та «День», радіо «Наше радіо», гурт ТНМК, Олег Скрипка, Інститут масової інформації, Фонд Леоніда Кучми. Не була осторонь і міська влада Миколаєва. Гості свята мали зустрічі з міським головою, керівниками управлінь, редакторами місцевих ЗМІ. Крім урочистої церемонії нагородження переможців та призерів конкурсу, для гостей було організовано прес-конференцію, презентації редколегій видань-переможців, майстер-класи, культурну програму. Учасники обмінялися досвідом, познайомилися, розповіли про свої успіхи та проблеми, поділилися планами на майбутнє. Головне – отримали позитивні емоції та натхнення на подальшу творчу працю.
Редколегію нашої газети «No Comments» представляв десятикласник Дмитро Попов, який займається цією справою другий рік поспіль. Його колеги, а це Юстина Бентковска (редактор), Катерина Маляр, Сильвія Бентковска, Юлія Лісневська та Володимир Буковський (кореспонденти) чекали на новини вдома, адже організатори тримали інтригу до останнього моменту. Варто згадати, що газета колегіумних класів видається з вересня 2003 року, і на сьогодні вийшло 53 номери. Її наклад у різні роки коливався від 5 до 130 екземплярів. Два роки тому газета стала виходити разом із тематичними додатками, її електронна версія розміщується на сайті колегіуму (www.nvkolegium.gotdns.org), читачами є колегіанти 10-11 класів, випускники, батьки та вчителі, партнери зі Стрия, Житомира та Любліна.
Хочеться подякувати всім, хто доклав та докладає зусиль, аби «No Comments» була цікавою, правдивою, гострою, якісною та відомою на Всеукраїнському рівні. Це, перш за все, редколегії, очолювані у різні роки Вікторією Проніною, Григорієм Скобєнніковим, Сергієм Бойко, Катериною Степановою, Мартою Ільчук, Юстиною Бентковскою, Дмитром Поповим. Це наші спонсори — батьки колегіантів, адже видання фінансується за рахунок коштів Благодійного фонду підтримки колегіумної освіти. Це наш видавець — видавництво «НОВОград» (О.Гембарський), адже саме тут щомісяця відбувається друк газети. То де ж видається найкраща друкована шкільна газета? У Новоград-Волинському колегіумі Житомирської області. Саме у цій номінації ми посіли І місце за підсумками ХІІ Національного конкурсу шкільних газет.
Е.ЗІННУРОВ, заступник директора колегіуму, керівник проекту «Наша газета»