ВЕТЕРАНИ ГИРЬОВОГО СПОРТУ УТРИМУЮТЬ ЛІДИРУЮЧІ ПОЗИЦІЇ

Цими днями п’ятеро новоград-волинських гирьовиків стали учасниками чемпіонату України з гирьового спорту серед ветеранів, що відбувся у Запорізькій області. Результати, продемонстровані на цьому турнірі, одночасно йшли в залік ще одних змагань — третіх літніх всеукраїнських ігор. Таким чином, кожен зі спортсменів, у разі вдалого виступу, мав нагоду поповнити свою колекцію спортивних відзнак одразу кількома медалями і нагородами.
Змагання пройшли у класичному двоборстві — поштовх і ривок гир вагою 24 кілограми. При визначенні кращих до уваги бралася загальна сума набраних балів.
Найбільш успішними звітні старти видалися для Олександра Дідовця та Костянтина Сєрякова. Обоє напрацювали на особисті перемоги у своїх вікових категоріях як у залік чемпіонату, так і в підсумок всеукраїнських літніх ветеранських ігор.
Валерій Постиженко та Юрій Дробот стали бронзовими призерами обох змагань. Причому, Юрій Дробот право здійнятися на п’єдестал пошани здобув у наднапруженій боротьбі. Все вирішили останні секунди, впродовж яких Юрію вдалося всього на один бал, але таки перевершити результат свого головного конкурента. Підсумки виступу Олега Мороза — друге місце в залік всеукраїнських ігор та четверте — в реєстр чемпіонату.
Не підвели п’ятірку новоград-волинців решта представників Житомирщини (склад збірної області загалом налічував сімох спортсменів). Гирьовики із Попільні та Бердичева теж пробилися до когорти призерів. Що й дозволило збірній Житомирської області посісти почесне перше загальнокомандне місце на третіх літніх всеукраїнських іграх серед ветеранів.
Олег БРЮХАНОВ