НОВОГРАДЦІ — ЧЕТВЕРТІ

Здобувши перші місця на попередньому груповому етапі всеукраїнських волейбольних змагань під егідою дитячої волейбольної ліги, вихованці тренера Михайла Юхимовича Олендера потрапили до фіналу змагань. Проводився він в м.Артемівськ (Донецька область), де, крім наших земляків, вихованців міської ДЮСШ, змагалися ще сім збірних із різних регіонів нашої держави, у складі яких допускалися волейболісти 1994 р.н. Про перебіг фінальних поєдинків розповідає М.Ю.Олендер.
— У своїй підгрупі у фіналі мої вихованці перемогли з рахунком 3:2 представників Луганського спортивного ліцею, лише одну партію зуміла виграти у нас команда спортивного ліцею міста Києва, з сухим рахунком 3:0 наші волейболісти перемогли збірників м. Младечко (Донецька область). Ці три перемоги дозволили увійти до стадії 1/2 фіналу, де нашими суперниками виявилася волейбольна дружина господарів турніру. І тут у черговий раз вступив у дію вислів «вдома і стіни допомагають». Роль цих стін виконували цього разу не уболівальники, а представники суддівської колегії, які будь-що намагалися знайти технічні похибки у діях моїх підопічних, там, де їх не було і близько. А грати вшістьох проти восьми — практично неможливо, саме необ’єктивне суддівство, на мій погляд, призвело до поразки з рахунком 1:3 на стадії півфіналу. В іншому півфіналі волейболіста спеціалізованої з волейболу школи олімпійського резерву з м. Київ з рахунком 3:0 перемогли луганчан. Тож у вирішальній грі за перше місце волейболісти м. Артемівськ переграли киян з рахунком 3:0, а у грі за третє місце луганчани з рахунком 3:1 взяли реванш у збірної Новограда-Волинського, за поразку в груповому турнірі. Таким чином ми фінішували четвертими. Виступ в цілому вдалий, хоча при об’єктивному суддівстві з техніко-тактичної підготовки ми повинні були розташуватися у турнірній таблиці вище. В індивідуальних номінаціях, де визначалися кращі гравці по амплуа, кращим в амплуа різнопланового гравця визнаний гравець нашої команди Микола Яшний.
На іграх фіналу були присутні тренери-селекціонери з різних волейбольних центрів України та Росії. Тож хороша підготовленість дозволила Колі Яшному та Максиму Ставицькому побувати на селекційному перегляді в м.Санкт-Петербург у команді «Автомобіліст», де юнаки справили відмінне враження на тренерів цієї команди. Запрошували наших лідерів і волейбольні клуби України, тож перспектива є чимала.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ